szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kezdjünk a nagy belmagassággal?

Scheftsik Tamás, 2013. ápr. 10.


Egy kifejezetten nagy belmagassággal rendelkező tér akár nagyon jó is lehet, de sajnos megvannak a maga rossz tulajdonságai is. Ha ilyennel kerülünk szembe, első körben azt kell eldöntenünk, hogy tetszik-e egyáltalán a tér, esetleg túlontúl szellőssé tesz azt.

Mit kezdjünk a nagy belmagassággal?

Jó tulajdonságok

A nagy belmagasság egy jó dolog. Főleg akkor, ha az ember szereti a teret. Ezeket a helyeket ugyanis elég nehéz telezsúfolni, hiszen felfelé ritkán terjeszkednek a bútorok. Ha valakinek hatalmas belmagassága van, az biztos lehet benne, hogy még akkor sem hat kicsinek a tér, ha a klasszikus, nehéz és tömör bútorokat alkalmazza a lakberendezésnél.

A másik, amit nagyra értékelnek az ilyen terekkel rendelkező emberek, ez az, hogy sok dologgal remekül lehet játszani benne. Nem nagyon fordulhat elő például, hogy a jukka, vagy egy vízipálma kinövi a lakást, de azzal, hogy akár több méteresre is megnő igazán elegáns, buja, és lenyűgöző dísze lesz a lakásunknak. A nagy belmagasság azt is lehetővé teszi, hogy olyan csillárokat alkossunk, vagy vásároljunk, ami egy alap háztartásban elképzelhetetlen. Szárnyalhat a fantáziánk a hatalmas rattan gömböktől a többkaros, ernyős lámpákon át egészen az elegáns és hatalmas kristálycsillárokig.

 

A nagy belmagasságnak megvan az az előnye is, hogy az egy légterű lakásoknak is ad bizonyos szeparáltságot. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy létrehozunk egy kisebb, egyedül álló galériarészt, és az ágyat, illetve a hálószoba kellékeit ott helyezzük el. Természetesen a megfelelően nagy terek azt is lehetővé teszik, hogy akár egy komplett szintet is galériaként készítsünk el.

Hátrány

Bár mindenki szereti a nagyobb tereket, és sokan rajonganak a galériákért is, rögtön kiderül a hátulütője is, amint elkezdődik a fűtési szezon. Ekkor ugyanis a csekkeken szereplő összegek az egekbe kúszhatnak, hiszen rengeteg levegőt kell feleslegesen felmelegíteni. Ez ellen több dolgot is tehetünk.

 

Az egyik alapvetően jó, bár kissé drága megoldás az álmennyezet. Ez tulajdonképpen a belmagasság kérdését megoldja, de elég faramuci módon, hiszen a letakart résznek semmilyen funkciója nem lesz. Ebben az esetben nincs akkora hely, hogy a galéria elférjen, ezért inkább lemondanak róla az emberek. Pedig egy kevés plusz költséggel egy alternatív padlás is kialakítható itt, és legalább a teret sem hagyjuk kihasználatlanul.

Ennél olcsóbb megoldás az, ha hosszan lógatott csillárokat használunk. Ebben az esetben ugyanis lehetőségünk van arra is, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, hatalmas függönyöket lógassunk a plafonról. A két sarkát fogassuk a plafon tetszőleges pontjához 8érdemes valamelyik végét választani) majd hagyjuk hasasodni annyira, amennyivel szeretnénk lejjebb hozni a felső részt. A másik végét is rögzítsük. Tegyük meg ezt annyiszor és annyi függönnyel, amennyivel csak kell, és amellett, hogy a fűtésen fogunk némi pénzt, a hangulatunknak is jót tesz, hiszen a leomló anyagok keletiessé varázsolják a teret.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia