szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával?

Szendi Péter     750 napja     0 megtekintés
Hobbikertészként az erkélyen különféle chilifajták termesztésével foglalkozom azonban az idei a második évem és nagyon élvezem csak sok probléma jön elő amikre nem találtok szakértői segítséget. Habanero paprikám termesztése közben a képeke látható tüneteket tapasztaltam. A növények eddig árnyékban voltak, azonban itt nem nőtt rajtuk virág így megpróbálkoztam egy tőt kitenni a napra, amin két nap után a képeken tapasztalt változásokat észleltem. Mellékelem az utolsó képen a használt tápot is amelyet heti 2x adok a növényeknek. Az árnyékban hagyott másik két tövön nem tapasztalható hasonló tünet.
0
0
szavazat
Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával? Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával? Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával? Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával?


1 HozzászólásVarga László
2019. júl. 15. (741 napja)
Napégés, pontosabban UV perzselés az ok!
Prosiliconnal kellene permetezni, az megerősíti a bőrszövetet és nem perzselődik, illetve nap közben kerülni kellene, hogy a levélre kerüljön a jelzett tápanyag, mert az is fokozza a perzselés veszélyét!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.