szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit üzennek a varázslatos virágok?

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 15.


Az emberek régebben mindent bevetettek, hogy saját félelmeiket legyőzzék, ehhez pedig a virágokat is segítségül hívták. Makacsul élt az a nézet, hogy a virágok szerencsét, biztonságot, gyógyerőt hordoznak. Sőt nem ritkán a virággal mesélték el a ki nem mondott érzelmeket.

Mit üzennek a varázslatos virágok?

Angliában Viktória királynő idején nagyon közkedvelt volt a virágok nyelvén szólni. Minden virágnak jelentése volt, így ha egy barátnak vagy szerelmesnek virágot adtak, azzal mindig egy üzenetet akartak közvetíteni. Ugyanis a 19. században illetlenségnek számított, ha valaki érzelmeiről beszélt. Virág ajándékozásával szavak nélkül is ki lehetett fejezni az érzelmeket. Ha valaki összetettebb üzenetet akart közölni, egy kis bokrétát állított össze. A különböző virágok, a titkos üzenet részeit képezték.

Sejtelmes virágok:

A Kálának érdekes kettős jelentést tulajdonítottak. A menyasszonyi csokorban szerencsét hozott, de a házban elhelyezett Kála csokor halált jelentett.

Néphit szerint az ajtó mellé ültetett rozmaring megerősíti a barátságot.

Egyes helyeken a gazdák ligetszépét akasztottak a tehénistállóba, amiről úgy vélték, hogy megakadályozza, hogy a tündérek tejet lopjanak.

Az oroszlánszáj állítólag megvéd az átok ellen.

 A sisakvirágról azt képzelték, hogy távol tartja a farkasembereket.

A hiedelem szerint, ha levágunk egy napraforgót, miközben kívánunk valamit, a kívánság még naplemente előtt teljesülni fog. Az emberek sokáig azt hitték, hogy az ibolya meggyógyítja a szerelmi bánatot, mert szirmai szív alakúak.

Ha százszorszépről álmodunk tavasszal vagy nyáron, szerencsénk lesz, de ha ősszel vagy télen, akkor baj fog érni, gondolták egyesek. Ha valaki kakukktorma virágot viselt a virágkoszorújába fűzve, akkor az balszerencsét jelentett.

Kapcsolódó cikk:

Virágillattal a lelki bajok ellen!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!