szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mutatós farsangi dekorációs ötletek

Scheftsik Tamás, 2015. febr. 11.


Itt van a tavasz, és ez egyben azt is jelenti, hogy itt az ideje temetni a telet, vagyis megtartani a farsangot. Ehhez pedig, ha szeretnénk, a lakásunkat is fel tudjuk öltöztetni, méghozzá viszonylag egyszerűen. Lássunk ehhez egy – két ötletet, aminek elkészítésébe akár a gyerekeket is be tudjuk vonni.

Mutatós farsangi dekorációs ötletek

Maszkok

Természetesen az első és legfontosabb dekorációs elem erre az ünnepre nem más, mint a maszk. Ezen belül pedig minden lehetséges variáció szóba jöhet. A legegyszerűbb, ha magunk elé veszünk egy – két vastagabb papírlapot. Rajzoljuk fel rá az elképzelt maszk-mintát, és vágjuk ki. Azután csak mindig körbe kell rajzolni az adott darabot, és sok – sok maszkunk lehet. Jöhetnek a lurkók, vagy a kreatív kedvű szülők, szomszédok, és dekorálhatják is a kész papírfigurákat. Ha ezzel is megvagyunk, akkor fűzzük őket sorban egy cérnára vagy fonalra egy tű segítségével, és lógassuk fel a lakásban.

Ha ennél egy kicsit komolyabban szeretnénk a maszkokkal foglalkozni, akkor a kivágott formát csillogó arany, ezüst vagy csillámporos festékkel dekoráljuk, és csak magában álljon. Ehhez érdemes valamivel nagyobbra tervezni az adott darabot.

 

A harmadik lehetőség, ha elmegyünk a boltba, és a műanyag maszkok között válogatunk egy kicsit. Nem kell megijedni, nem lesz ennyire sablonos a dekoráció. Azokat a darabokat válasszuk ki, melyeknek formája megtetszik nekünk. Vigyük haza, és fessük át kedvünk szerint. Nem kell szégyenlősködni, nyugodtan vegyük alapul a velencei karnevál maszkcsodáit, és használjunk fel mindenfélét. A gyöngyök mellett a színes textilek, és a csipke is tökéletes kiegészítője lehet a munkánknak. A legjobb, hogy így 3D-s maszkokkal gyarapodunk, amiket a dekoráció mellett felhasználhatunk akkor is, ha esetleg egy buliba is hivatalosak vagyunk.

Tollak és szerpentin

Amikor a farsang jellegzetességeit nézzük, akkor nem kifejezetten a lakások kidíszítését láthatjuk. Ettől függetlenül még díszbe lehet öltöztetni a házat, csak egy kicsit kreatívnak kell lenni. A tollak, mint a maszkok kiegészítői remekül mutatnak, de akkor is tökéletesek, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy az arcot takaró szépségek részét képezzék.

A lényeg, hogy ne maradjunk meg az egyszerű színeknél, hanem használjunk vidám és harsány változatokat. Elvégre azt ünnepeljük, hogy vége van az egyhangú télnek, és itt az ezerszínű tavasz. A legjobb, ha pávatollakat tudunk használni, bár ezek ára elég borsos. Ha nem akarunk sokat költeni, akkor jártunkban – keltünkben szedjük össze a lehullott tollakat, és vigyük haza. Mielőtt bármit is csinálnánk, fertőtlenítsük le őket. Ha megszáradtak jöhet a festés. Ezt a legegyszerűbben szórós változattal oldhatjuk meg, így a színek keverése is könnyebb lesz. Ha készen van, akkor rendezzük őket vázába, a falra, az ajtóra, ahogyan éppen szeretnénk.

 

A szerpentin is jó választás, annak ellenére, hogy az újévi bulik egyik alapkelléke. Mivel a tél még nem tűnt el teljesen, így nem baj, ha ez a dekorációs elem is feltűnik a repertoárunkban.

Kapcsolódó cikk: Itt a farsang, áll a bál, avagy télűző vigasságok egykor és ma
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!