szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mutatós szúrós szépségek a kertben

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 12.


Az a legkedvezőbb, ha a kaktuszok a kertben kapnak helyet, nem túlságosan árnyékos helyen. Megfelelő napos helyre a fagyveszély elmúlása után, május végén és június elején kitehetjük őket a kertbe.

Mutatós szúrós szépségek a kertben

Cserepeket süllyesszük le a talajba úgy, hogy a peremük maradjon kint. Ha valamelyik növénynek szükséges az átültetése előtte ezt tegyük meg. Elhelyezésnél figyeljünk arra, hogy a forró, tűző napfényt nem jól tűrő fajok a déli órákban, félárnyékban, esetleg a nagyobb növények árnyékban legyenek. A kerti kaktuszcsoportot hangulatosabbá tehetjük, ha egy pár szikladarabot rakunk köré.

A meleg időjárásban kaktuszaink gondozása a rendszeres, de nem túlzott öntözésből, gyomtalanításból, esetleg a kártevők elleni védelemből áll. Ha ez mind megvan a kaktuszok számára, megfelelő helyen szépen fejlődnek. Különösen szép a tövisek színeződése, ha szennyeződés nem éri, mert akkor nem rakódik rájuk például a szennyezet levegőből kiváló por és egyéb anyag.

A napos kert a szaporításra is lehetőséget nyújt, mert pár négyzetméteren sok fiatal növény elfér. Ha teleltetésükre van megfelelő helyiségünk, akkor érdemes a nyári időszakra ablakkal fedett hidegágyat készíteni. Ez egyszerű deszkakeret, leemelhető, beüvegezett ablakkerettel.

Az ilyen hidegágyban, megfelelő szellőztetéssel, öntözéssel, árnyékolással, kaktuszaink fejlődése gyorsabb, erőteljesebb lesz, mint a szabadban nevelése. Tenyészidejük is meghosszabbodik, mert az ablakkal fedett hidegágyba már egy hónappal korábban, április vége felé rakhatjuk a kaktuszokat, így a virágzásuk is korábban kezdődik. Folyt. köv.: Szaporítsd a kaktuszt magról!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia