szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mutatósabb szoba szekrények nélkül!

Scheftsik Tamás, 2014. febr. 18.


Ha kicsi a szoba, akkor a helyzeten csak rontanak a szekrénysorok. Ezzel nem mondunk újdonságot senkinek, de hát mit lehet tenni, hiszen a dolgainkat valamiben tartani kell, így kénytelen – kelletlen megbarátkozunk ezekkel a hatalmas bútorokkal. Pedig van megoldás, a tárolás másképpen is megoldható, persze mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai is.

Mutatósabb szoba szekrények nélkül!
Kép: www.nestegg.typepad.com

Ruha vagy dísz

Ha szeretnénk kiiktatni a szekrényeket, első körben azt kell tisztázni, hogy mit is rejtenek. Mert ha ruhásszekrényről van szó, abban az esetben sajnos a lehetőségeink lényegesen korlátozottabbak, mintha egy olyan szekrényről beszélünk, ami igazából csak papírokat, díszeket, csetreszeket rejt. Mielőtt elkezdenénk azon gondolkodni, hogy az adott dolgokat hogyan is pakolhatnánk el másképpen, érdemes azt végiggondolni, hogy valóban kellenek-e. Sok esetben ugyanis, mivel a szekrényben elfér, rengeteg olyan apróságot őrzünk, aminek semmi értelme, haszna pedig még annyi sincs.

Gardrób

Nos igen, nem is nagyon ismerek olyan hölgyet, aki ne áhítozna egy külön szobáról, ahol csak a ruhái sorakoznak. Ehhez azonban sok hely kell, vagy pedig már az építkezésnél, vagy az átalakításnál kell előre eltervezni a létét. Ebben az esetben ugyanis szinte minden ruhásszekrény elveszíti a funkcióját. Ez alól talán csak az előszobai, kabátok tárolására használt bútor a kivétel. A gardróbban nem kell bezárni a ruhákat, hiszen maga a szoba a szekrény, nem fognak jobban porosodni, mert nem járkálunk keresztül a helyiségen. A nyitott tárolással pedig nem csak helyet spórolunk, hanem az átláthatósága is megnő a térnek.

Beépítve

Mindegy, hogy papírokat, egyéb dolgokat, vagy ruhákat akarunk szekrény nélkül tárolni, minden esetben jó alternatíva lehet a beépített szekrény. Jó, persze ez attól még ugyanolyan bútor, de helyet lényegesen kevesebbet foglal. A hátránya szinte csak annyi, hogy utólag kialakítani nagyon körülményes, és nem is nagyon éri meg. Ám ha már rendelkezünk egy ilyennel, akkor viszont teljesen is elrejthetjük, hogy még az ajtók se törjék meg az összhatást. Ehhez nem is kell más, mint azokat is lefesteni a fal színére, esetleg tapétával borítani. A nyitógombok színét is válasszuk meg úgy, hogy beleolvadjanak a környezetbe, vagy döntsünk igazán látványos darabok mellett, amiket elsőre csak dísznek néznénk.

Polcokkal

Ha ruhák nincsenek a szekrényben, akkor a legtöbb esetben a tárolás kiváltható polcokkal, esetleg vakablakokkal. Ezeken a felületeken ugyanis szellősebbnek tűnnek a dolgaink (persze csak akkor, ha nem zsúfoljuk őket nagyon össze), így maga a szoba is tágasabb, könnyedebb hatást kap. A hátránya egyértelműen az, hogy a por akadálytalanul ül rá mindenre, így a takarítás tovább fog tartani. A vakablakok esetében még több teret nyerhetünk, bár az utólagos kialakítás itt is körülményes, de sok esetben megéri. Ha a polcokat ilyen módon a falba rejtjük, akkor a tér még nagyobb részét őrizzük meg vizuálisan, és a dolgaink is elférnek. Igaz, a por ebben az esetben sem lesz a kedvenc vendégünk, de legalább az ormótlan szekrénysoroktól megszabadulunk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia