szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nefelejcstippek a tavaszváróknak

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 20.


Most a téli hidegben különösen vágyunk a tavasz színeire, melegségére és könnyen átérezzük azt a tényt, hogy kicsi virágokkal is érhetünk el nagy hatást.

Nefelejcstippek a tavaszváróknak

Nemcsak a romantikus lelkületűk szeretik az apró nefelejcset. A pici, világoskék virágai tavasszal fátyolként borítják a mezőt és a kertet.

Szólóban a nefelejcs kicsi virágainak nincs szükségük kísérőre, önmagukban is nagyon mutatósak. Csokorba kötve áprilistól júniusig gyönyörködhetünk benne.

Felhőként lebegnek a kicsi nefelejcsek a teltvirágú tulipánok között. A tulipánhagymákat és a nefelejcsdugványokat már ősszel ültessük el egy dekoratív edénybe.

Tarka szépségként díszeleg a nefelejcs, a százszorszép, nárcisz, gyöngyike és az árvácska társaságában egy zománcos kannában. A virágok közé szurkáljunk egy-két szál vékony fűszálat és palástfüvet.

Ha kicsi csokrot sokáig akarjuk a lakásban tartani, tegyük egy vízzel telt pohárba, amit helyezzünk egy kannába.

Romantikusnak hat a nefelejcs és a rózsa kombinációja. Egy-két szál rózsát és több szál nefelejcset lazán rendezzünk el különböző formájú poharakban, és tegyük az asztalra.

Rusztikus hatást érhetünk el, ha az agyagcserepeket, melyben a növények vannak elültetve, szorosan körültekerjük vastag kenderzsinórral. A fehér százszorszéppel együtt a kék nefelejcs tengerparti hangulatot varázsol a teraszra.

Tavasszal a nefelejcs minden mennyiségben virágzik, ezért kitűnő asztali dekoráció készítésére, melyhez segítségül vesszük a borostyánlevelet.

Egy egyszerű vázában igen szépen fog mutatni.

A borostyánlevelek szárát vágjuk le, és többszörösen, egymást fedve rakjunk körbe vele a kiválasztott poharat. Először egy befőttes-gumival, majd ragasztószalaggal rögzítsük a pohár külső oldalához.

Díszítésként egy szalaggal kössük körbe a poharat, majd töltsük fel vízzel és tegyük bele a nefelejcscsokrot.

Akár a lakásban díszítheti asztalunkat, de kitehetjük a szabadtéri kávézóasztalra is. 

Kapcsolódó cikk: A hortenziával kevert bangita
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!