szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nem kell a csempe! – Burkolatok a fürdőben

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 06.


Aki addig abban a hitben élt, hogy ha fürdőszobát szeretne, akkor csempére lesz szüksége, annak éppen itt az ideje, hogy felébredjen. Lehet, hogy elsőre ez egy kicsit furán hangzik, de már rég nem kötelező ezekkel a lapokkal borítani a vizes helyiségeket, mert szerencsére a választék már nálunk is kiszélesedett.

Nem kell a csempe! – Burkolatok a fürdőben

Igaz, külföldön egyelőre nagyobb a választék, de az internet adta lehetőségek világában néhány 100, vagy akár ezer kilométeres távolság igazán nem sok, sőt, sokszor akár a rendelt áruval még spórolhatunk is!

Aki ragaszkodik a hagyományokhoz, ám nem szeretne csempét, az választhat egyszerűen követ is, ráadásul az az előnye is megvan, hogy a fal hatását, illetve 3D-sé tételét is megengedheti magának. Lényegében arról van szó, hogy nem kell ragaszkodni a fényes, polírozott felületekhez. Nyugodtan maradhatunk az egyszerű, természetes felszínénél az adott kőnek, sőt, ha szeretnénk, akkor akár úgy is kialakíthatjuk a falat, mint a külső burkolatok terméskövezése. Ebben az esetben azonban nem árt arra is figyelni, hogy ne legyen sérülésveszélyes, illetve hogy ne maradjanak olyan zugok, amiben a penész könnyebben megülhet. Ezt felületi kezeléssel, illetve rendszeres tisztítással is elérhetjük.

Fa

Elegáns, letisztult, és még a bőrünket sem sérti fel, mint a kő. Ilyen egy igazi, fával – esetleg bambusszal – burkolt fürdőszoba. A hangulatra biztosan nem lesz panasz, de különleges ápolást igényel. Alapvetően nem lesz olcsó elkészíttetni, és azzal is érdemes számolni, hogy egy ilyen fürdő esetében bizony adott időközönként a fa nedvesség elleni védelméről is gondoskodni kell. Hogy ez egy igazi luxus fürdőszoba - burkolat? Ez nem is kérdéses, de aki szereti a szépet, annak megéri a fáradságot.

Festés

Ma már elérhetőek azok a festékek, melyekkel gond nélkül dolgozhatunk a fürdőben is. a színek is széles skálán mozognak, így nem kell lemondanunk semelyik elképzelésünkről. Ezzel az az előnyünk is megvan – persze ha van egy kis kézügyességünk – hogy olyan mintákkal láthatjuk el a fürdőnket, ami garantáltan nem jön szembe velünk egyik lakásban sem.

Tapéta

És el is érkeztünk a legjobb megoldáshoz, a tapétához. Nem csalás, és nem ámítás, igen, fürdőszobai darabról van szó, ami könnyedén kezelhető, vízhatlan és tartós. De igazság szerint közel sem ez a legjobb oldala. Ha szeretnénk kő burkolatú fürdőt, de a pénztárcánk nemet mond, akkor is nyugodtan fordulhatunk a tapétához, és ugyanígy akkor is, a burkolatnak a fát néztük ki. De miért állnánk meg itt, hiszen a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Szeretnénk bohó kis hajókat, amik stilizált tengeren haladva, kedves színekkel dobják fel a fürdőt?

Nem gond! De még ennél is tovább mehetünk, hiszen válogathatunk olyan tapétákból is, melyek fényképszerű képekkel kényeztetnek, legyen szó egy hegyvidéki tájról, vagy egy pálmafás tengerpartról. Sőt, ha már fénykép, akkor sok helyen arra is van lehetőség, hogy hozott kép alapján készüljön el a tapéta, így az egész fürdőszoba egy nagy emlékké válik, ahova belépve olyan hangulatot érhetünk el, amit garantáltan nem tud más megoldás biztosítani.
Hozzászólások (1)

Békefi Zoltán
2013. szept. 16. (3 298 napja)
Kedve cikkíró! Nem tudom ön mennyi idős? De nem lehet sok tapasztalata e téren.Ugyanis a vizhatlan tapéta már a 70 években létezett!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia