szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nemcsak szépít – gyógyít is! Paraffinnal ujjaink egészségéért

Orbán Krisztina, 2014. okt. 27.


Kerti munka az őszi szélben? Gépírás, kattintgatás mindennap órákon át? Túlerőltetett kezek, keményre száradt bőr, porckopástól sajgó ujjak? Íme egy kezelés, amely szinte kiszippantja a fájdalmat a merev, gyulladt izmokból és ízületekből – otthon, egyszerűen, azonnal és gyógyszer nélkül.

Nemcsak szépít – gyógyít is! Paraffinnal ujjaink egészségéért

Tágítja a pórusokat, hidratál és méregtelenít – a meleg paraffin alkalmazása bőrpuhítás és bőrtáplálás céljával, illetve a narancsbőr elleni harcban a szépség- és masszázsszalonokban ma már mindennaposnak számít. Gyógyhatásairól azonban kevesebbet hallunk, holott akár még azok számára is gyors és hatékony segítséget jelenthet, akiknek az ízületi kopás okozta fájdalom miatt már ingük begombolása, vagy cipőfűzőjük megkötése is problémákat okoz.

A kéz- és lábfejeken alkalmazott paraffinos kezelés javítja a vérkeringést, elmulasztja a porckopásos ízületi betegség, az arthrosis által okozott merevséget, és jelentősen enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit. Lazító és pihentető hatása révén megkönnyebbülést hoz izomfájdalom, húzódás és feszülés esetén, emellett sikeresen alkalmazható ín-, illetve ínszalaggyengeség, íngyulladás, rándulás, valamint köszvény esetén is. Visszaadja ujjízületeink rugalmasságát, ami által mindennapi finom mozdulataink elvégzése újra problémamentessé válik, bőrpuhító hatása révén pedig a sclerodermában szenvedőknek is enyhülést hoz.

A meleg paraffinos terápia tehát egy sokoldalú, ráadásul azonnal ható gyógyászati kezelés, amelyet kéz- és lábfejeink ízületeinek és izmainak védelmére és megerősítésére, bőrünk felpuhítására és regenerálására, az ujjainkban jelentkező fájdalom csillapítására, közérzetünk javítására otthon is bármikor elvégezhetünk. Ehhez mindössze 2 dl paraffinolajra, illetve nagyjából másfél kilónyi paraffin viaszra van szükségünk.

A kezelés megkezdése előtt a paraffin viaszt egy kis lábasban egy forrásban lévő vízzel teli fazék fölé helyezve megolvasztjuk. Amikor a viasz teljesen megolvadt, a lábast levesszük a fazékról, majd az olajat a meleg paraffinba keverjük.

A paraffint ezt követően átöntjük egy akkora edénybe, amelybe kezelni kívánt kéz-, vagy lábfejünk kényelmesen belefér, majd hűlni hagyjuk addig, amíg bőrünk számára kellemes hőmérsékletűvé nem válik. Ennek megállapításához nincs szükségünk hőmérőre, a megolvasztott paraffin ugyanis épp akkor válik megfelelő hőmérsékletűvé, amikor a teteje hártyásodni kezd.

Kezelni kívánt kéz-, illetve lábfejünket meleg vízzel és szappannal alaposan megmossuk, majd teljesen szárazra töröljük, amikor pedig a folyékony paraffin teteje láthatóan szilárdulni kezd, egészen csuklóig, vagy bokáig belemerítjük a sajgó testrészt. A meleg paraffin azonnal bevonja a bőrt, így mindössze néhány másodperc után ki is emelhetjük belőle kezünket, vagy lábunkat. Hagyjuk a paraffint egy kissé megszilárdulni a bőrünkön, majd ismételjük meg a műveletet, összesen 8-10 alkalommal, mindig gondosan vigyázva arra, hogy a kezelt testrészt soha ne merítsük a folyékony paraffinba mélyebben, mint előző alkalommal – a már szilárdulóban lévő réteg alá bejutó meleg anyag ugyanis égési sérüléseket okozhat.

A 8-10 réteg paraffin vastag bevonatot képez a bőrünkön. Az utolsó merítés után hagyjuk a felesleges paraffint visszacsöpögni bőrünkről az edénybe, majd húzzunk egy nejlonzacskót a kezelt felületre, azt pedig tekerjük körbe egy vastag törölközővel. Erre azért van szükség, hogy a paraffin minél tovább megőrizhesse hőmérsékletét.

A paraffin mintegy 15-20 perc alatt fejti ki teljes hatását. Ennek leteltével tekerjük le a törölközőt, majd vegyük le a nejlonzacskót a kezelt testrészről, s töröljük le bőrünkről a paraffint. Amennyiben a kezelést egy másik végtagon is el kívánjuk végezni, úgy a paraffint kanalazzuk vissza a lábasba, ismét forrósítsuk meg, s a fentiek szerint ismételjük meg az eljárást.

Kapcsolódó cikk: Az időskori megvakulás elkerülhető!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!