szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Okozz magadnak wellness élményt a fürdődben!

Scheftsik Tamás, 2013. aug. 15.


 

Ki ne szeretné azokat az élményeket, amikor szabadságon van, és eljut végre egy olyan helyre, ahol minden, de minden róla szól. Ha azonban történetesen a szürke hétköznapokban vagyunk, akkor nem igazán van lehetőségünk arra, hogy olyan mértékben kikapcsolhassunk, ahogyan azt a szabadságon megszoktuk.

Okozz magadnak wellness élményt a fürdődben!

De azért nincs minden veszve: néhány ügyes trükkel, és egy-két átalakítással olyan fürdőszobát varázsolhatunk magunknak, amiben a wellness élménye tökéletesen kivitelezhető, akár egy hosszú, hétfői munkanapot követő estén is.

Alaphangulat

Az egyszerű fürdőhasználatot a wellness élménytől, mint olyan soka más esetben is, az apróságok megléte különbözteti meg. hiszen tulajdonképpen mindkét esetben tusolunk, vagy a kádban ejtőzünk, és ugyanabban a szobában vagyunk. Ha azonban a részletekre is fektetünk egy kis hangsúlyt, az bizony rengeteget javíthat az élményen. Első körben mindenképpen szerezzünk be néhány gyertyát. Ezek lehetnek illatosak is, különböző méretekben és színekben. Az ízlésünknek megfelelően rendezzük el őket a szobában, az sem baj, ha egy kicsit túlzásba visszük. Arra azért érdemes figyelni, hogy a kádnak arra a részére csak mértékkel pakoljunk lángokat, ahol a fejünk lesz, nehogy a hajunk lássa kárát a hangulatvilágításnak.

Második lépés az illat. Ezt elérhetjük aromamécsessel, vagy esetleg füstölővel is, de a legjobb, ha közvetlenül a kádba cseppentünk az aromából. Ehhez minden esetben gyógyszerkönyvi minőségű, 100%-os tisztaságú olajat használjunk, ellenkező esetben a bőrünk láthatja kárát. Még akkor sem szabad minden olajat ilyesmire használni, ha az gyógyszertári, hiszen még ekkor is fennáll az irritáció lehetősége. A legkevesebb gondot a levendula és a rozmaring olajai okozhatják, mivel ezek csak kevéssé allergének.

A harmadik lépés a látvány. A gyertyák mellett nagyot tud dobni a képen néhány rózsaszirom, vagy más virágok. Ezek szórhatjuk közvetlenül a fürdővízbe is, de akkor is mutatósak, ha egy, vagy több tálkába rendezzük őket. A lényeg itt is a harmónia, és a kellemes érzések megléte.

Negyedik lépés gyanánt adjuk meg a koronát a fürdésnek, illetve a fürdőszobában eltöltött időnek. Ehhez tegyünk fel valamilyen lágy zenét, és készítsünk ki magunknak egy jeges koktélt, gyümölcsökkel, és olyan finomságokkal, amiket szívesen fogyasztunk. Ezek az apróságok már garantáltan egészen más színezetet adnak a fürdésnek.

Jakuzzi és zuhanymasszázs

A káddal rendelek fürdőkben az élmény tovább fokozható, ha olyan darabot választunk, ami pezsegtetni is képes a vizet. Ezt a funkciót elérhetjük egy hagyományos kádnál is, csak egy külön kiegészítőt kell bele vásárolni. Itt azonban nagyon figyeljünk arra, hogy ne csak a levegőt fújja a szerkezet, hanem melegítse is fel azt. Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor egy forró fürdőben elmerülve, szobahőmérsékletű, de jéghidegnek érzett buborékok pukkannak szét a bőrünkön.

A kádmentes fürdőszobákban sem kell lemondani a wellness élményéről. Szerezzünk be egy olyan zuhanypanelt, ami több funkcióval is kényezteti a tusolókat. Az egyik legegyszerűbb, mégis fantasztikus kiegészítő az eső – fej. ez egy hatalmas zuhanyfej, ami rögzítve felettünk helyezkedik el, így olyan érzés alatta állni, mintha az eső kopogna a vállunkon. Ráadásul ez a részlet nem is annyira drága. A többi, különböző masszírozó és kényeztető fej azonban már borsosabb összeg. Ha nem akarunk egy panelt, hanem komplettebb dologra vágyunk, akkor kezdjük rögtön egy zuhanytemplommal. Ezzel ugyanis mindenhez egyszerre jutunk hozzá, ráadásul nagyon elegáns kivitelben.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia