szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ötletes tárolás a fürdőben

Scheftsik Tamás, 2013. aug. 05.


A fürdőszoba jellemzően egy nagyon intim területe a lakásnak. Sajnos ezzel együtt a lehető legkisebb is, ami azt is jelenti, hogy ez az a szoba, amiben soha nem fér el semmi rendesen.

Ötletes tárolás a fürdőben

Persze ezen is lehet segíteni, méghozzá úgy, ha kreatívan bánunk a polcokkal és a tárolókkal. Azon túl, hogy a már megszokott részeken elhelyezzük a tárgyainkat, gondoljuk végig, hogy hogyan is lehetne növelni a tárolók felületét anélkül, hogy azok nagyon útban lennének.

Ajtó felett

Az a nagyon jó a fürdőszobai tárolásban, hogy nincsenek olyan kötöttségek, mint a nappaliban, vagy a ház többi helyiségében, hiszen ez egy intim tér, ritka benne a látogató. Éppen ezért olyan helyekre is rakhatunk tárolókat, ahova egyébként nem tennénk. Ilyen az ajtó feletti terület is. ez egy teljesen kihasználatlan rész, pedig egy polc felszerelésével sok helyet szerezhetünk, és tarthatjuk itt a kevésbé használt dolgokat. Hiszen az tény, hogy egy kicsit nehezebb elérni, mint a kézmosó alatti szekrényt, de remek helyet biztosít a bontatlan csomag zsebkendőknek, WC-papírnak, vagy éppen a tartalék szappannak, fogkefének, miegymásnak.

Ajtó

Maga az ajtó is kihasználható tárolásra, hiszen ez a felület sem különbözik sokban a többitől. Talán csak abban, hogy mozog, így a nagy, rögzített polcokat felejtsük el. De egy anyagból készült zsebes tárolónak igenis nagy hasznát vehetjük. Remekül elfér benne a hajszárító, a hajvasaló, de elbújtatja a sminkszivacsokat, vagy a hajkeféket is. arra érdemes figyelni, hogy olyan anyagot válasszunk, ami nem szívja a nedvességet. Elkerülhetetlen, hogy a fürdőben pára alakuljon ki, és ha egy nagy nedvszívó hatással rendelkező anyagból alkotjuk meg a tárolót, akkor a szivacsoknak és az elektronikus eszközöknek búcsút is inthetünk.

WC-mögött

Ez az a terület, amit semmi másra nem használhatsz. Nem tudsz hozzá közelebb menni, és nem nagyon esik kézre a falfelület. De ha polcokat teszel ide, akkor már remek tárolót faraghatsz az eddig haszontalan részből. Ráadásul szinte nincs is olyan dolog, aminek itt ne lenne helye. Legyen szó akár díszről, akár hasznos eszközökről, akkor is találhatsz neki helyet, ha máshol már egyszerűen nem fér el.

Használd a falat

Rengeteg kivitelben és sok anyagból kaphatóak olyan kispolcok, és hálós polcok, amiket a fürdőben sok helyre fel tudsz tenni. A szekrények belső felülete, az ajtók és a falak is pakolórésszé lényegülhetnek. A hálós szerkezetnek hála pedig az sem gond, ha a tusolóba a falra teszed őket. A lényeg csak az, hogy olyan dolgokat tárolj rajtuk, amiknek nem árt a közvetlen víz, és esetleg egy kis szappan.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia