szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Harcban a meredek telekkel

Harcban a meredek telekkel
Az ember, amikor telket vesz, a pénz miatt hajlandó kompromisszumokat kötni. Előfordul, hogy belemegy egy kevésbé jó kiképzésű területbe, mert annak ára jóval kedveződd, de utólag ezt sokszor megbánhatja. Ilyen érzés, amikor az ember lecsap egy telekre, amiről később az az érzése, hogy túl meredek. Persze valamit valamiért, hiszen ebben az esetben megvan az esélyünk a panorámára, és bár nem olcsó, de mindenképpen megéri a telket is rendezni. De semmi gond, nem kell megijedni, mindenre van megoldás, csak tenni kell érte.

A növényszaporítás műhelytitkai

A növényszaporítás műhelytitkai
A dugványozás elterjedt ivartalan szaporítás. Hajtásdugványozással szaporíthatjuk a leandert, a muskátlit, a pletykát, a fuksziát, a pozsgás növények közül igen sokat és még számos dísznövényt. 

Házi energia mindenkinek

Házi energia mindenkinek
Azok, akik környezettudatosan szeretnének élni, nagy dilemmával kell, hogy szembesüljenek, ahhoz ugyanis, hogy beszerezzünk és beépíttessünk egy-egy ilyen rendszert, bizony nem kevés anyagi ráfordításra lesz szükségünk.

Így öntözd a cserepes növényeket!

Így öntözd a cserepes növényeket!
A növények csak megfelelő mennyiségű víz és tápanyag-ellátás mellett fejlődnek szépen. A korlátozott méretű gyökeresedési térfogat miatt az edényben nevelt növények a szabadföldbe ültetett egyedekhez képest jobban igénylik a rendszeres ötözést és tápanyag-utánpótlást. 

Készítsünk emelt ágyást

Készítsünk emelt ágyást
Emelt ágyásról tulajdonképpen akkor beszélünk, amikor mintegy virágládába ültetjük a kerti növényeket. Csakhogy ez a láda némileg nagyobb és masszívabb azoknál, amelyeket a teraszra szoktunk tenni. A lényege az, hogy ezzel a megoldással optimalizálhatjuk a munka-termés arányt.

Vásznak a teraszon, balkonon

Vásznak a teraszon, balkonon
Sokszor rettenetesen unalmas tud lenni, amikor a megszokott napernyőkkel próbálunk egy kis árnyákot létrehozni. Ráadásul azon kívül, hogy egy kevés enyhet ad, másra nem is tudjuk használni. A folyamatos igazgatás, és az árnyék felé vándorlás pedig dühítő, főleg akkor, amikor ezt egy balkonon tesszük meg, hiszen ott a rendelkezésünkre álló tér lényegesen kisebb, mint egy kertben.

Mini díszkert az akváriumban

Mini díszkert az akváriumban
Ha halat tartunk, nemcsak arra kell figyelni, hogy milyen állatokat szeretnénk látni az akváriumban, hanem arra is, milyen növények veszik őket körül. ​

Praktikus polcok - a rejtett, a többfunkciós és a kifordítható

Praktikus polcok - a rejtett, a többfunkciós és a kifordítható
Amikor pakolásról van szó, az ember egy érdekes dilemmával szembesül: azok a polcok, amik a boltban úgy tűntek, tökéletesek, hazajutva kiderül, hogy a kocsiban összementek. Más magyarázata nem lehet annak, hogy hiába számoltuk ki, mégsem fér el rajtuk minden. De pánikra semmi ok, csupán a polc típusát kell újragondolni, és a problémát (ami esztétikai vagy fizikai is lehet) azonnal meg is oldottuk.

Kúszó finomságok a balkonon

Kúszó finomságok a balkonon
Sokszor pillantanak irigykedve a kerttel rendelkezőkre azok, akik lakásban élnek. Ilyenkor eszükbe jut, hogy mennyit lehet spórolni azzal, hogy lehetőség van a zöldségek és gyümölcsök otthoni termesztésére, míg a városban kénytelenek vagyunk azokat a boltokban drágán megvenni.

Így lesz hajtásdugványod a fuksziáról!

Így lesz hajtásdugványod a fuksziáról!
Évszaktól és a dézsás növény érettségi fokától függően különböző dugványokat különböztetünk meg.

Fűz a kertben, balkonon

Fűz a kertben, balkonon
A fűz egy olyan növény, amit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen sokszor találkozhattunk vele a parkokban és a patakok partján. Azt azonban már kevesen tudják, hogy bokor formájában, vagy apróbb, díszcserjeként is összefuthatunk vele. Éppen ezért mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy lehessen egy saját fűze.

Spóroljunk a fűtésszámlán!

Spóroljunk a fűtésszámlán!
Bár már próbálgatja a szárnyait a tavasz, még azért el kell viselnünk, hogy mínuszok repkednek körülöttünk. Ez azt is jelenti, hogy egyelőre nem tudunk megszabadulni a fűtéstől, vagyis a fizetésünk jelentős része kifolyik a kezeink közül. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, mivel egy – két ügyes trükkel sokat lehet fogni a fűtés költségein is. Azt senki ne várja, hogy hirtelen fillérekből kijön, de azért jó érzés lehet, ha néhány ezressel több marad a kasszában.

10+1 döbbenetes ablaktisztítási tipp

10+1 döbbenetes ablaktisztítási tipp
Tealevél, burgonya és ecet? Mi dolguk az ablakkal? Néhány ötlet, amelyek nemcsak a kezdő háziasszonyoknak jelentenek újdonságot!

Hogyan tisztítsuk a bársonyt? 4 tipp

 Hogyan tisztítsuk a bársonyt? 4 tipp
Ennek a négy tippnek az ismeretében cseppet sem ördöngős feladat. Próbáljuk ki!

Oszlopok a házban

Oszlopok a házban
Manapság nagyon nagy divat az egyterű lakás, vagy a hatalmas, falak nélküli egységszoba. Ezek a területek nagyon is impozánsak, ám sokszor előfordul, hogy statikailag nem a legtökéletesebbek. Éppen ezért kell egy kis alátámasztás. Ez az a pont, amikor a tulajdonos felhördül, mert megérti, hogy a lakását vagy a kedvenc szobáját egy oszlop fogja elcsúfítani. Pedig nem kell feltétlenül, hogy az a bizonyos oszlop ronda legyen

Dolgozzunk szinteltolással!

Dolgozzunk szinteltolással!
Amikor egy ház felépítéséről döntünk, akkor fogas kérdés lehet a lépcső. Mert ugye megvannak a maga előnyei, de hátránnyal is rendelkezik szép számmal. Viszont, ha az ember emeletet tervez, akkor kikerülhetetlen, akármennyire is arra gondol, hogy öregségére mennyire nehéz lesz majd megmászni. De lépcső akkor is lehet a házban, ha azt teljesen földszintesre tervezzük. Ekkor azonban nincs igazi funkciója, esztétikailag azonban nagyon sokat tud dobni a tereken. Lássuk hol és mikor érdemes szinteltolást használni.

Ebbe tedd! Szobanövények földje

Ebbe tedd! Szobanövények földje
Savfok és pH-érték nem tűnik első ránézésre túl izgalmas témának, de bizony létfontosságú, ha növényeinket életben akarjuk tartani.

Egy kirándulás pillanatképei

Egy kirándulás pillanatképei
Szép tájak, régi korok, múzeumok. Városok építészeti csodái, a kisvárosok, a vidék nosztalgikus hangulata mind el tudja varázsolni a kirándulót. Engem is. Ami mellett még nem tudok soha elmenni csukott szemmel, azok a növények, melyek körülveszik és meghatározzák azt az alaphangulatot, amellyel új élményeket szeretnék felfedezni.

Napozóterasz okosan

Napozóterasz okosan
Ha a teraszunk túl sivár és lepusztult ahhoz, hogy boldog órákat tölthessünk el rajta napozással, akkor itt az ideje, hogy tegyünk valamit. Egy kis befektetéssel és néhány igazán jó ötlettel olyan kis nyugalomszigetet alakíthatunk ki, ahova mindig jó visszatérni.

Goth stílus a lakberendezésben

Goth stílus a lakberendezésben
A goth, a dark, és a hasonló stílusok napjainkban igencsak népszerűek. Ez nem is csoda, hiszen valóban nagyon szép elemekkel dolgoznak, bár kétségtelen, hogy durva túlzásokkal is lehet találkozni. Ha azonban ügyesen alkalmazzuk őket, akkor igazán kecses, előkelő, és egy kicsit misztikus hatásokat érhetünk el.