szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Lakásfelújítás 3. - Átépítés

Lakásfelújítás 3. - Átépítés
Előzménye: Lakásfelújítás 2. - Csempézés Amikor a lakásunkat újítjuk fel, a legköltségesebb és legtöbb rumlival járó feladat az átépítés. Megéri azonban, mert olyan mértékű változásokat érhetünk el, melynek következtében nem csak képletesen, hanem ténylegesen is egy új otthonban találhatjuk magunkat.

Tejtermékes trükkök

Tejtermékes trükkök
16 rövid trükk és máris megfelelően bánunk a konyhában a tejtermékekkel.

Ál kandallók a megtévesztés mesterei

Ál kandallók a megtévesztés mesterei
Ahhoz, hogy igazán mutatós tűzhelyünk lehessen, nem kell feltétlenül a tűzzel is összefüggésbe hoznunk a kandallónkat. Illetve csak egészen kis mértékben. Azok számára is van megoldás, akik a tüzet ugyan szeretik, ám az száraz fával, és a kormozással, tisztítással való vacakolást már jóval kevésbé. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha kandallót szeretnénk, de egyedi elképzelések alapján

Az erkély berendezése

Az erkély berendezése
A virágládák leggyakoribb helye az erkélyen a korlát. De az erkély nagyságát és építési sajátosságát figyelembe véve más helyre is telepíthetünk növényeket a környezetünk szépítésére.

Kekszben jó a kétszínűség

Kekszben jó a kétszínűség
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és tartós sütemény. 

Díszpárnát mindegy kinek?

Díszpárnát mindegy kinek?
Lakásunk egyediségének kialakításában nem csak a színek és az anyagok játszanak szerepet. Sok esetben a kiegészítőkkel komolyabb hatást érhetünk el, mint az előzőekkel, csak ügyesen kell válogatni.

Lakásfelújítás 2. - Csempe

Lakásfelújítás 2. - Csempe
Előzmény: Lakásfelújítás, festés önállóan A lakásfelújítás második, úgymond köztes nehézségű része a csempézés, hidegburkolás. A festéshez képest lényegesen nagyobb türelmet és hozzáértést igényel ez a munkafolyamat. Csak akkor álljunk neki házilag, ha tudjuk, hogy lesz időnk és energiánk pontosan véghezvinni mindazt, ami a szépen ragasztott csempéhez vagy járólaphoz kell. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor inkább kérjük szakember segítségét.

Pateroljuk ki az állatszőrt a lakásból!

Pateroljuk ki az állatszőrt a lakásból!
Kétféle embere létezik: aki tart kutyát vagy cicát, és aki nem. Ez utóbbit nem is nagyon lehet meggyőzni arról, hogy mennyire jó ezeknek a szőrgolyóknak a társasága, míg előbbi a világ minden kincséért sem mondana le róluk.

Készíts virágládát!

Készíts virágládát!
Kis kertünk ékességeként saját magunk is készíthetünk olyan virágládákat, dézsákat, melyek időtállóak, könnyen javíthatóak, és minden méretben, és formában elkészíthetőek. Praktikusságukat az is fémjelzi, hogy saját gyártmányként magunk szabjuk meg összes méretét, anyagát.

Ismerjük meg az endíviát!

Ismerjük meg az endíviát!
Az endívia nyár végén, ősszel és télen fogyasztható, ízletes saláta, hacsak a helytelen művelés miatt nem keményedik meg túlságosan. 

Lakásfelújítás - Festés önállóan

Lakásfelújítás - Festés önállóan
Ahhoz, hogy a lakásunk állaga ne menjen tönkre, valamint, hogy végig jól érezzük magunkat benne, bizony időről időre nem árt felújítani. Ennek egyik legkevesebb munkát igénylő feladata a festés. Gyors, hatékony, mi magunk is meg tudjuk csinálni és nem csak a tisztaság és az új dolgok hangulatát adja, hanem a megfelelő szín vagy minta kiválasztásával olyan hatásokat érhetünk el, amilyeneket csak szeretnénk.

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever

13+1 praktika, a megoldás az orrunk előtt hever
Legyen az ágynemű, összefirkált padló, vízálló cipő mindegyikkel kapcsolatban egy egyszerű praktika áll rendelkezésre.

Függönyt vagy ne függönyt?

Függönyt vagy ne függönyt?
Ha függönyről van szó, akkor az embernek két dolog szokott eszébe jutni: egyrészt az árnyékolás, belátásvédelem, másrészt a díszítés. Azt azonban el kell ismerni, hogy sok esetben a kiválasztott „függöny” nem tölti be maradéktalanul mindkét szerepet, sőt, esetenként egyiket sem. Éppen ezért, amikor választunk, akkor ezt is szem előtt kell tartani.

Csobogók a lakásban

Csobogók a lakásban
A lakás különleges díszei lehetnek a különböző szobai szökőkutak és csobogók. Kiemelik a növényeket, nyugtatnak, és keleties hangulatot varázsolnak a szobába. Azonban nem mindegy, hogy hova állítjuk fel, vagy milyen kivitelt alkalmazunk. Ha van egy kis kézügyességünk, akkor akár mi magunk is elkészíthetjük a szoba csillogó és halkan duruzsoló díszét.

Kerti garnitúra 1X1

Kerti garnitúra 1X1
Akinek van kertje, az tudja, mennyire jó ejtőzni egy kicsit ott, napozni, vagy éppen elkölteni a hétvégi ebédet. Ehhez olyan bútorokat kell választanunk, melyek jól viselik az időjárás viszontagságait, vagy vállalnunk kell a kihívást, és minden alkalommal, amikor ki akarunk ülni a kertbe, ki kell pakolnunk a kerti garnitúrát is.

A kerti fények világa

A kerti fények világa
Kertünket nem csak napközben szoktuk használni, gondoljunk csak egy kellemes nyári estére, amikor lábunkat lógázva ücsörgünk a hintaágyban, és gyönyörködünk az éjszakában. Vagy éppen egy kis összejövetelt rendezünk, borozással, beszélgetéssel a szabd ég alatt. Egyes programokhoz bizony szükségünk lesz fényre. Hogy milyet választunk, az teljesen rajtunk múlik, hiszen a kínálat megdöbbentően széles.  

Zöld házak –virágokkal a természetvédelemért

Zöld házak –virágokkal a természetvédelemért
Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a környezetvédelem. A kertek szerelmeseinek megadatott a lehetőség, hogy hozzájáruljanak a nemes célhoz úgy, hogy közben hobbyjuknak hódolnak. Természetesen egy kis befektetés igényel a dolog, de mindenképpen megéri, hiszen azon túl, hogy jó érzéssel tölt el minket, hogy tettünk valamit a természetért, még a rezsin is tudunk spórolni a segítségével.

Puha, kötött világ a lakásban

Puha, kötött világ a lakásban
A tél nem csak a karácsonyt, és az illatos készülődést jelenti, hanem azt is, hogy bizony meglepően hideg tud lenni. Ráadásul nem is kifejezetten arról van szó, amit ténylegesen érzünk, hanem arról, amilyen képzet kialakul bennünk. Amikor kinézünk az ablakon, akkor a legtöbb esetben sajnos nem a propagált, romantikus kép terül a szemünk elé, vagyis nem hullik éppen hatalmas pelyhekben a hó.

Készüljünk a tavaszra gyermekláncfűvel

Készüljünk a tavaszra gyermekláncfűvel
Francia salátának is nevezik a gyermekláncfüvet, és nem csak az ínyencek országában tudják, hogy a vadnövény jelentős kulináris értékkel bír. 

A csodálatos üvegtégla

A csodálatos üvegtégla
Azoknak, akik szeretik a kreatív megoldásokat már biztosan a kezük ügyébe keveredett egy-egy üvegtégla. Érdekes darabok, hiszen meghazudtolják azokat az örökérvényűnek hitt elképzeléseket, melyeket az üvegről alkottunk. Először is, nem törékeny. Illetve nem annyira, mint azt az ember egy ilyen anyagtól várná, ráadásul remekül terhelhető. Hogy mire lehet felhasználni, egy ilyen különleges lehetőségekkel rendelkező tárgyat a lakberendezésben? Lássunk egy-két ötletet.