szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Betonozzunk, de hogyan?

Betonozzunk, de hogyan?
Forrás: www.epitinfo.hu   Nyáron, az építkezések felújítások időszakában sok ingatlantulajdonos fog neki házilag az építőipari munkáknak. Ezek közül az egyik sarkalatos pont a betonozás feladata. A legtöbben úgy gondolják, hogy elegendő csak a megfelelő mennyiségű összetevőt (homok, sóder, cement) megvásárolni és bérelni egy keverőgépet, s máris elkezdődhet a betonozás.

Gyógynövény ABC

Gyógynövény ABC
Ha szeretnénk élvezni a gyógynövények hatását, akkor ültessünk magunknak a kedvencekből. 

Csodálatos virágállványok könnyen, olcsón, gyorsan

Csodálatos virágállványok könnyen, olcsón, gyorsan
Kültéren virágokat tartani nem nagy kihívás. Az elrendezés is nagyon könnyű, és azzal sincsen semmi baj, ha a cserepekből a víz a talajra folyik, hiszen majd beissza a föld. A lakásban ellenben már nem olyan egyszerű ez a feladat.

Trendi kalitkadíszek

Trendi kalitkadíszek
Egy ideje egy elég érdekes kiegészítője akad a trendi lakásoknak. Ez pedig nem más, mint a madárkalitka. Persze nem azokról van szó, melyek nevüknek megfelelően állatok tartására alkalmasak, sokkal inkább barokkos eleganciával megalkotott, de funkció nélküli darabokról. Ennek ellenére népszerűek, hiszen dekorációs értékük tagadhatatlan. Hogy mégis mire lehet őket használni?

Céklával támadjuk a tavaszi fáradtságot!

Céklával támadjuk a tavaszi fáradtságot!
Készítsünk egy vitaminbomba a cékla segítségével tavaszra is.

Kellemesebb klímát a tetőtérbe

Kellemesebb klímát a tetőtérbe
az árnyékolás lehetőségei Forrás: www.epitinfo.hu  A nyári napsugárzás könnyen felmelegítheti a tetőteret, kellemetlen klímát létrehozva ezzel a helyiségekben. Ennek kiküszöbölésére az ideális megoldás a tetőtér hőszigetelése. A tető alatti szobák megfelelő, kiegyensúlyozott hőmérsékletét azonban az ablakokra szerelt árnyékolók is jelentősen képesek befolyásolni. Alábbi cikkünkben most e szerkezetekről lesz szó.  

Kültéri fabútorok védelme

Kültéri fabútorok védelme
Forrás: www.epitinfo.hu A jó idő beköszöntével hajlamosak vagyunk a teraszon, erkélyen, kertben hagyni a fából készült székeket, napozóágyakat, asztalokat. Bármikor jöhet azonban eső, jég, hűvösebb idő, valamint elszaporodhatnak a kártevők is. Ezek a külső hatások hosszú távon ugyan, de megviselik még a legellenállóbb faanyagokat is. Ennek okán – a kültérre szánt faanyagokat – különösképpen a gyakran használt fabútorokat – hathatós, védőszerekkel történő kezelésnek kell alávetnünk. Ennek módozatait kívánjuk bemutatni alábbi cikkünkben.

Steampunk a lakberendezésben

Steampunk a lakberendezésben
A steampunk nem éppen a legelterjedtebb stílusok egyike. Sokan a név hallatán nem is igazán tudják mihez kapcsolni. Pedig igencsak figyelemreméltó irányzat mind a divat, mind a lakberendezés területén.

Mindent visz a levendulafürdő

Mindent visz a levendulafürdő
A levendula ismerten nyugtató, lazító és csillapító hatású. 

Tippek kerti tavakhoz

Tippek kerti tavakhoz
Forrás: www.epitinfo.hu  A nyár közeledtével egyre több időt töltünk kertünkben, s jobban odafigyelünk a növények, kerti tárgyak gondozására is. Ha van kerti tavunk, vagy ha csak most szeretnénk kialakítani, tisztában kell lennünk néhány olyan szabállyal, ismerettel, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kertben lévő tavunk sokáig maradandó esztétikai élményt nyújtson. Alábbi cikkünkben most ehhez adunk hasznos tippeket.

Otthon is készülhet? Gyönyörű csillár

Otthon is készülhet? Gyönyörű csillár
A csillár a szoba egyik leg meghatározóbb dísze lehet, ha szeretnénk. Ehhez azonban a legtöbb esetben igen erősen a zsebünkbe kell nyúlni, mert nem éppen olcsó darabok keringenek a piacon. A másik lehetőség, ha megpróbálkozunk vele mi magunk, így egyedi, és szívünkhöz közel álló csillárral gazdagodhatunk

Mi mindenre jó még az alufólia?

Mi mindenre jó még az alufólia?
Kevesen tudják, hogy a csomagoláson kívül mi mindenre jó még a háztartásokban megtalálható, praktikus termék.

Közeleg a nyár, közeleg a lakásfestés!

Közeleg a nyár, közeleg a lakásfestés!
Rövid összefoglaló a festési technikákról A száraz, meleg idő kedvező otthonunk felújításához és kifestéséhez. Ma már szinte korlátlan számban állnak rendelkezésünkre a szaküzletekben különböző festékek, egyéb alapanyagok, azonban a kivitelezés mikéntjéről már kevesebb információt kaphatunk. Alábbi cikkünkben ezért most igyekszünk egy kis ízelítőt adni Olvasóink számára a különféle festési technikákból.  

A szép hajért a levendulát okolják

A szép hajért a levendulát okolják
A túlságosan mészköves víz, a sok hígítatlan sampon, a hajfestés, stb. felelős a töredezett, fénytelen hajért, ezen kívül korpásodhat és az elfogadottnál jobban hullik a haj. 

Apró nappali nagy tér

Apró nappali nagy tér
Sajnos egy alapvetően kicsi helyiséget naggyá tenni, falbontás nélkül, nem lehet. De ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit ne javíthatnánk a megjelenésén. Hiszen az sem mindegy, hogy amikor az ember lehuppan a kanapára, és körbenéz, akkor egy lukat lát, vagy úgy érzi, egy kellemesen tágas szobában van. A hatást mindenhol el lehet érni, nem kell hozzá más, csak néhány apró trükk.

Ezzel harcoljunk a fáradtság ellen

Ezzel harcoljunk a fáradtság ellen
Használjunk olyan frissítő növényeket, mint amilyen a levendula. A levendula nyugtató hatású, csillapítja a szorongást. 

Álmaink telke - hogyan válasszunk?

Álmaink telke - hogyan válasszunk?
Számos esetben, mikor családi házat építünk, jövendő otthonunk minden apró részletét előre megtervezzük. Gyakran azonban a legelső, kézenfekvő dolgot felejtjük el alaposabban kidolgozni, átgondolni, ez pedig az, hogy milyen legyen a telek, melyen később házunk állni fog. Cikkünkben a jó döntéshez szeretnénk támpontokat adni olvasóinknak.

Árnyékolók a kertben, teraszok felett

Árnyékolók a kertben, teraszok felett
Forrás: www.epitinfo.hu A nyár beköszöntével szükség lehet a napsugárzás elleni védekezésre, mind a kertbe, mind pedig az erkélyeken, teraszokon. Amennyiben nincsen természetes árnyékolónk (pl.: fák lombja), nekünk kell beszerezni a megfelelő szerkezeteket, melyek segítségével megállíthatjuk a napfény útját. Alábbi cikkünkben most a leggyakrabban használatos kerti és teraszra való, mobil árnyékvetőket mutatjuk be Olvasóinknak.

Díszítsük az asztalt poharakkal

Díszítsük az asztalt poharakkal
Az asztaldíszek napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ma más nem csak a legnagyobb ünnepeinket alkalmazzuk őket, hanem egy családi ebédnél, vagy éppen egy baráti összejövetelnél is. sőt, akkor is ékesítik az asztalt, amikor teljesen átlagos hétköznapok vannak, hiszen nagyon jól feldobják a szoba hangulatát. Az elkészítésük azonban sokszor bonyolult, és drága is, kivéve persze, ha olyan alapanyagokat használunk, amik minden háztartásban fellelhetőek. Ezek pedig nem mások, mint a poharak.

Természetes konyhai mosogatószer

Természetes konyhai mosogatószer
Akik elkötelezett hívei az egészséges életmódnak, azok számára nem ismeretlen a fogalom: „Az vagy, amit megeszel”. De vajon mi a helyzet a konyhai tisztítószerekkel?