szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Egyszemélyes konyha - nemcsak szingliknek

Egyszemélyes konyha - nemcsak szingliknek
Forrás: www.epitinfo.hu A fiatalabb korosztály életvitele az utóbbi évtizedben fokozatosan megváltozott. Az anyagi lehetőségek egyénenként eltérőek, ami a saját otthon kialakítására is hatással van. Sokan eleinte megelégednek egy kisebb alapterületű lakással, amit azután egyedülálló, szingli életvitelüknek megfelelően alakítanak át. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségük nagy konyhára. Természetesen a kisméretű, racionálisan berendezett konyha nemcsak az egyedül élőknek, de az aprócska konyhával ellátott lakásban (például panelban) lakó családosoknak is megoldás lehet.

Hangulatteremtés a hálóban

Hangulatteremtés a hálóban
A hálószoba egy család életében rendkívül fontos. Ha már megvannak a gyerekek, és a munka mellett nem jut időnk még a párunkra is, akkor ez az a helyiség, ahol újra csak egymás társaságát élvezhetjük. A harmonikus hangulathoz azonban nem elég, ha a háló mindössze funkcionális. Kellenek a színek, a fények, az illatok is, hogy tényleg azt érezhessük, ez a tökéletes kikapcsolódás és a nyugalom szigete. Ezek a kellékek sokat segítenek abban is, hogy nem szürküljön bele a kapcsolatunk a hétköznapok monotóniájába, hanem megmaradjon a szikra.  

Csempézés: mire figyeljünk?

Csempézés: mire figyeljünk?
Napjainkban már a konyhák és fürdőszobák is egyre igényesebbek, a falakra kerülő csempeburkolatok is ehhez a minőségi szinthez igazodnak. Az alábbi cikkünkben a különféle csempeburkolatok igényes esztétikájának megteremtéséhez, és a burkolatok esetleges saját kezű kialakításához adunk tanácsokat.

3 tipp a biztonságos gyerekszobához

3 tipp a biztonságos gyerekszobához
Előzménye: Alvás a magasban  Amikor a gyerekszobát alakítjuk ki, rengeteg problémával kerülünk szembe. Amikor pedig végre sikerül berendezni a helyiséget, akkor kezdődik az igazi idegeskedés, hogy mit felejtettünk el, mi lesz az a részlet, amivel a gyerekünk kikerüli az összes óvintézkedésünket. Íme néhány tipp, hogy egy kicsit biztonságosabban érezhessük magunkat, amikor csemeténket egyedül hagyjuk a szobájában.

Klasszikus dolgozószoba

Klasszikus dolgozószoba
A dolgozószoba kialakítása egyértelműen tükrözi a személyiségünket. Az összeválogatott bútorok és egyéb berendezési tárgyak pedig a sikeres üzletmenetről árulkodnak. A divatirányzatok és a hódító trendek azonban nem mindenki számára jelentenek vonzó lehetőséget. A klasszikus és elegáns megjelenés szerelmeseinek lássunk néhány hasznos útmutatót.

4+1 tanács a hálószoba kialakításához

4+1 tanács a hálószoba kialakításához
Amikor a lakás belső terét kialakítjuk, különös figyelmet kell szentelni a hálószobának. Ez az a helység, amelyben a pihenés és a regenerálódás oroszlánrésze történik, ezért nem mindegy, hogy hogyan néz ki.

5 zöld szépség a gyerekszobába

5 zöld szépség a gyerekszobába
Érdekes dilemmával találhatjuk szemben magunkat, ha a gyerekszobába szeretnénk virágokat tenni. Egyrészt gyönyörűek, és a kicsik általuk megszokhatják a természet közelségét, megtanulhatják, hogyan gondoskodjanak egy másik életről. Másrészt azonban nem szeretnénk, ha egy óvatlan virágkóstolás miatt rohanhatnánk a sürgősségire, mert a gyermeküket megmérgezte a növény.

Hulladékkezelés a konyhában

Hulladékkezelés a konyhában
Tőlünk nyugatabbra igen elterjedtek, hazánkban pedig még csak néhány háztartásban találhatók meg az elektromos hulladékdarálók, azaz az úgynevezett „konyhamalacok”. Napjainkban, amikor a háztartásis szemét újrafelhasználásának, és mennyiség-csökkentésének óriási szerepe van, egyre többen keresünk alternatív megoldásokat otthonunkban. Alábbi cikkünkben most ennek egyik módját, a konyhai hulladékdarálót mutatjuk be Olvasóinknak.

Székmustra

Székmustra
A székek kiválasztása általában nem kap túl nagy hangsúlyt, amikor a szoba kinézetét elgondoljuk. Amikor megvesszük az étkezőt, az asztal mérete a fontos, és a legtöbb esetben adnak hozzá illó székeket is, tehát ezzel nem kell bajlódni. Kivéve akkor, ha nem illik a szoba hangulatához a felajánlott ülőalkalmatosság, esetleg akkor, ha önmagunk szeretnénk kitalálni, mi mivel passzol.

A modern, stílusos dolgozószoba

A modern, stílusos dolgozószoba
A dolgozószobánk kialakítása kemény dió. Sok mindent kell szem előtt tartani, amikor a berendezést válogatjuk össze. Fogunk-e vendégeket, üzletfeleket fogadni? Esetleg „csak” a mi igényeinket kell, hogy kielégítse? Milyen anyagokat használjunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések egész lavinája szalad át a fejünkön. Íme egy kis segítség, a modern és használható dolgozószobához.

3 tanács az üzletfelek otthoni fogadásához

3 tanács az üzletfelek otthoni fogadásához
Az otthoni dolgozószoba nagyon praktikus. A megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel tökéletes munkakörnyezetet teremthetünk. Abban az esetben azonban, amikor üzletfeleket fogadunk, vagy tárgyalást vezetünk le a helyiségben, nem elég a kellemes munkakörnyezet. A tárgyalásoknál fontos, hogy nyugodt körülmények között, megszakítás és zavaró tényezők nélkül lehessen lefolytatni. Ezzel mutatjuk, hogy a munkánkban profik vagyunk, velünk igazán megéri üzletet kötni.  

Kerámialapok a fürdőszobában, konyhában

Kerámialapok a fürdőszobában, konyhában
Forrás: www.epitinfo.hu   Mivel lakáskultúránk az utóbbi évtizedben nagyot változott, a konyhák és fürdőszobák is egyre igényesebbek, a falakra kerülő csempeburkolatok is ehhez a minőségi szinthez igazodnak. Alábbi cikkünkben a különféle csempeburkolatok igényes esztétikájának megteremtéséhez, és a burkolatok esetleges saját kezű kialakításához adunk tanácsokat.  

Ágy a szekrényben

Ágy a szekrényben
Azoknak, akiknek kis alapterületű a lakásuk és szobájukba problémát jelent a kényelmes fekvőhely elhelyezése, vélhetően hasznos lenne, ha az ágy nappal eltűnne. Az ággyá nyitható kanapék ezt ugyan némiképpen megoldják, ám fekvőfelületük többnyire osztott, ami nem előnyös és a helyigényük is jelentős. E hátrányokat azonban a könnyen lenyitható, szekrénybe zárható ágyak nappal megszüntetik, és csak este foglalnak el jelentősebb helyet a lakóhelyiségben.

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek
Mindannyian vágyunk a nagy élettérre, a tágas szobákra és arra, hogy minden bútorunk jól elférjen. Szeretünk vendégeket fogadni, vagy éppen a családot, egy jó ebédre, egy kis játékra, vagy csak egy kellemes beszélgetésre és kávézásra.

A legkisebbek birodalma: a babaszoba

A legkisebbek birodalma: a babaszoba
Forrás: www.epitinfo.hu Az élet egyik legörömtelibb eseménye, amikor kisbaba érkezik a családba. Nem elég azonban csak izgatottan várnunk erre a nagy eseményre, készülnünk is kell rá! Egy kisbabának nem hiányozhat a kiságy, a pelenkázó és az anya számára egy kényelmes, karfás fotel a szoptatáshoz.

6 tipp a kényelmes konyhához

6 tipp a kényelmes konyhához
Átlagban 2-3 órát töltünk a konyhában naponta, így rendkívül fontos a bútorok helyes mérete, hiszen csak akkor lehet számunkra kényelmes is az itt végzett munka, ha figyelembe vesszük saját igényeinket is.

A gipszkarton-fal is tapétázható

A gipszkarton-fal is tapétázható
Napjainkban már egyre több helyen használnak gipszkartont – praktikus tulajdonságai miatt - falazat-burkolat céljára. A gipszkarton falak bevonására a falfestésen kívül a tapétázás is szóba jöhet, de a felület előkészítése ilyen esetekben nagyobb odafigyelést kíván.

6 tipp az ideális dolgozószobához

6 tipp az ideális dolgozószobához
Keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak. Ideális helyzet, hiszen nem kell mások által diktált környezetben és iramban dolgozni, ráadásul még spórolni is tudunk, hiszen 2 perc alatt beérünk a munkahelyünkre.  

Festési technikák

Festési technikák
Forrás: www.epitinfo.hu  Ma már a faldíszítési lehetőségeink szinte korlátlanok a korszerű anyagokkal, de hogy mennyire tudjuk változatossá, egyedivé alakítani otthonunkat szinte csak a fantáziánkon és ügyességünkön múlik, valamint azon, hogy ismerjük-e a különböző technikákat.

Játszóház otthonunkban

Játszóház otthonunkban
Forrás: www.epitinfo.hu   A gyermekek kezelhetősége nagymértékben függ attól is, hogy milyen mértékben hancúrozták, mozogták ki magukat a nap végére. A családi béke szempontjából olykor nehéz az otthonlét, ha kint tombol a vihar, és szobafogságra, tétlenségre vagyunk ítélve gyermekeinkkel.  
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia