szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Fürdőszobai trendek változása az elmúlt időszakban

Fürdőszobai trendek változása az elmúlt időszakban
Napjainkban - testi-lelki harmónia jegyében - újra reneszánszát éli a fürdőkultúra. Átlendülve a középkor visszahúzó felfogásán, társadalmunk ismét alapvető fontosságúnak érzi az ápoltságot, a víz és a tisztálkodás szerepének erősödését. Példaként itt állnak előttünk az ókorban élt - Babilonban, Egyiptomban, Rómában és Görögországban - elődeink is, hisz ők is fontos szükségletnek gondolták a fürdőzést és a fürdőkultúra ápolását.

Karácsonyvárás a konyhában

Karácsonyvárás a konyhában
Az utolsó derűs szombat délutánt még a kertben töltöttük. A lehullott naspolya és a gyümölcsfák lombja várt még összetakarításra. Munka közben a gondolataim már a lakásban kalandoztak, tudtam, hogy a karácsonyváráshoz időben hozzá kell kezdenem.  

Alvás a magasban: ágyak gyerekeknek

Alvás a magasban: ágyak gyerekeknek
A gyermekünk növekedésével helyigényük is megnő, s bizony néha nehéz a szülőknek követni ezeket a változásokat, ha a lakás alapterülete adott, s nincs anyagi ehetőség sem évente új bútort venni. Ilyen esetekben jól jönnek a jobb térkihasználású bútorkombinációk. Cikkünkben most mi is bemutatunk néhány változatot, ami szolgáljon gondolatébresztőként, amelyeket természetesen ki-ki a saját igényei szerint módosíthat.  

A nyugodt alvás záloga: jó ágyrács, jó matrac

A nyugodt alvás záloga: jó ágyrács, jó matrac
Még a legnyugodtabb alvás közben is a helyzetváltoztatással terheljük a gerincoszlopot és az izmokat. Pedig az izomzat és a szövetek regenerálódásához szükségünk van a lazító, pihentető alvásra. Ennek feltétele a megfelelő „alvási környezet” megteremtésének, melynek előfeltétele a megfelelő alvási rendszer (matrac, ágyrács, vagyis bázistartó, matracvédő, párna) kiválasztása.

Alkalmi ruhába öltöztetett étkező

Alkalmi ruhába öltöztetett étkező
A képeken látható székek öltözékét, az asztali díszeket és kiegészítőket Petőné Julika (Tiszavasvári) készítette.   Petőné Julika kézügyességét dicséri a szatén és organza ruhába bújtatott étkező kialakítása és egy nem mindennapi, ünnepi - vasárnapi asztal megálmodása.

Padlók műanyagból

Padlók műanyagból
A legtöbben jól ismerik a PVC–padlókat, melyek a 70-es, 80-as évek lakberendezésének elválaszthatatlan kellékei voltak. Ma már azonban e téren is óriási fejlődés ment végbe, mind a műanyag padlók esztétikája, mind pedig az anyagok minősége terén. Napjainkban ismét reneszánszát éli a PVC burkolat, hiszen viszonylag olcsó, és lerakása sem bonyolult.

Egy iroda születése

Egy iroda születése
A közelmúltban részese lehettem egy budapesti iroda kialakításának. Milyen elképzelések vezettek a végső kép megalkotásához? A képes beszámolóból kiderül, hogy a stílusok keveredése harmonikus összhangot teremthet.

Fasor a fürdőszobában

Fasor a fürdőszobában
Érdekes elgondolás, mely erősen emlékeztet - a 80-as években oly divatos – „Díszítsük poszterrel a lakásunkat!” mozgalmára, mely a mai napig ellentmondásos érzelmeket vált ki.

Mit tesz a minta!

Mit tesz a minta!
A szín marad, a mintázat változik! Rövid bemutatónkban megfigyelheti, mennyit jelent egy-egy eltérő rajzolat alkalmazása.

Pihentető dolgozósarok?!

Pihentető dolgozósarok?!
Látszólagos ellentmondás ez, melyet feloldhatunk a színek okozta hatással. Merüljünk el a nagy kékségben!

Elkötelezettség az ökológiai fenntarthatóság mellett

Elkötelezettség az ökológiai fenntarthatóság mellett
Naprendszerünk kék bolygója, a sok milliárd életnek otthont adó Föld napjainkban kíméletesebb bánásmódért és törődésért kiált! Mit tehet közösségünk és mit tehetünk mi saját magunk, hogy bolygónkat teljes szépségében átadhassuk a következő nemzedékeknek?

A tárolás kedvelt módja

A tárolás kedvelt módja
- a toló- és csuklóajtós szekrényekről. A beépített toló- és csuklóajtós gardróbszekrények egyre népszerűbbek, olyannyira, hogy lassan kiszorítják a hagyományos szekrényeket  

Fűszernövények a lakásban

Fűszernövények a lakásban
A tél közeledtével fűszernövényeink közül is szeretnénk néhányat bemenekíteni a lakásba, illetve a konyhánkba. Télen is vágyunk egy-egy szál friss petrezselyemre, bazsalikomra, metélőhagymára, stb. a cserépbe ültetett fűszernövények nemcsak illatosak és ízletesek, hanem mutatósak is, a konyhánk dísze lehet!

Színkavalkád a gyerekszobában

Színkavalkád a gyerekszobában
A vörös - piros, rózsaszín és narancssárga egy helyiségben?! Lehetséges, mert itt látható a bizonyíték, s milyen jól mutat!

Főzzünk kőlevest!

Főzzünk kőlevest!
Napjainkban egyre többet láthatunk téglából vagy kőből emelt kerítéseket, díszeket, íveket és szegélyeket. Nézzük, hogyan mutat a bontott tégla és a természetes kő otthonunk gasztronómiai központjában!

A lila otthonunkban

A lila otthonunkban
A színek nagy hatással vannak mindennapi életünkre, a lila pedig különösen élen jár az aktivitás fokozásában. Végre itt egy természetes mód a fejfájás leküzdésére!

Étkező a konyhából és a teraszról nézve

Étkező a konyhából és a teraszról nézve
Retro hangulatot árasztó étkezőben vagyunk, ahol az időutazás okozta kellemes hangulaton túl, a helyiség színvilága is magával ragadó.

Sárga a hálóban

Sárga a hálóban
A sárga az egyik leggyakrabban használt szín, amit otthonunk felöltöztetéséhez használunk. Mi idézi elő ezt a sokszor tudatalatti választást? Ismerjük meg az okokat és figyeljük meg a sárga szín hatását a hálószobában!

Feng Shui a fürdőszobában

Feng Shui a fürdőszobában
Az ázsiai kultúrát és a szokásokat kevéssé ismerő, európai gondolkodásmódhoz szokott értelmünknek a Feng Shui első hallásra egy hangzatos varázsszónak tűnhet. Ismerkedjünk hát meg a dallamos szó mögötti valódi tartalommal és hasznosítsuk a több évszázados, évezredes tudást saját otthonunk, fürdőszobánk kialakításánál!

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?
Lessünk el néhány ötletet, tippet, kialakítást a Babaszobák, gyerekszobák című könyvből. Valósítsuk meg gyermekünk álmát!