szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Egy nemcsak nőknek szóló étkező

Egy nemcsak nőknek szóló étkező
Mielőtt rásütnénk erre az étkezőre - a kép láttán - a „tipikusan csajos” jelzőt, merüljünk el kicsit a részletekben.

A háló színtelenül

A háló színtelenül
Hálószobánk kialakításánál elsősorban a kellemes és vidám árnyalatok jutnak eszünkbe. Most azonban olyan megoldásokat láthatnak, amelyek színtelenségükkel hódítanak.

Jóleső eklektika

Jóleső eklektika
Az eklektikáról – az eredeti jelentésének megfelelően – akkor lehet beszélni, ha a stílusok egy épületen vagy épületbelsőn belül keverednek egymással.

Ötletmorzsa - Eltüntethető pótágy

Ötletmorzsa - Eltüntethető pótágy
Nagyon praktikus ez a könnyedén eltüntethető pótágy, melyet csak akkor kell előhúzni, ha gyermekünk vendégül látja barátait vagy barátnőit egy-egy „ottalvós” zsúr alkalmával.  

Gördülő asztal

Gördülő asztal
A képen látható univerzális megoldás láttán, mindannyian könnyedén rávágjuk: ez egyszerű!

Képek-keretek

Képek-keretek
Forrás: www.epitinfo.hu   Olyan egy kép keret nélkül, mint a ház tető nélkül, az ablak üveg nélkül. A keret a kép hatását erősíti, azt markánsan egészíti ki, vagy visszafogottan teszi hangsúlyossá. A keret fazonja, színezése, sőt a kép mérete is jelentősen meghatározó tud lenni. Ezért ajánlott megfontoltan dönteni a tekintetben, hogy a kiválasztott kép, annak kerete és a helyiség berendezése kellő összhangban legyen. Abban az esetben, ha a keret teljesen harmonizál a képpel, új környezetbe is jól beilleszthető.  

Fehéren feketén

Fehéren feketén
Sokan olyan étkezőt képzelnek el maguknak, amely színektől mentes. Nos, aki ebben gondolkodik, annak jó választás lehet a fekete és a fehér.

Stílusok szabadsága

Stílusok szabadsága
Egyedülálló, különleges árnyalatú színek, ugyanakkor elegáns, visszafogott formák. A legapróbb kiegészítőtől a legrobosztusabb elemig itt minden klasszikus hangulatot idéző. Megnyugvást és ellazulást sejtető. Pihentető és feloldó, s összetéveszthetetlen.

Kék-zöld foltok

Kék-zöld foltok
Ismét egy megállapítás - miszerint: a kék és a zöld nem fér meg egymás mellett -, amely tévhitnek bizonyult! Itt a példa, hogy ezek a színek jól mutatnak együtt, még a hálószobában is!

Sziget a konyhában

Sziget a konyhában
A most bemutatott két konyhában bővelkedtek a tágas tér adta lehetőségekben. Modern kialakítást vehetünk szemügyre, melyben a minimál stílus hatása érződik.  

Mozaiktörténelem

Mozaiktörténelem
Nem tudjuk pontosan, hogy mikortól is eredeztethetjük a mozaikok használatát. Ősi módszer, mely a mai napig megállja a helyét.

Napfényben lubickoló étkező

Napfényben lubickoló étkező
A cím olvastán óriási ablakokkal ellátott helyiségre gondolhatunk elsősorban. De nem szükséges egy egész falat beborító nyílászáró ahhoz, hogy a napsütötte Mediterráneumban érezzük magunkat.  

Asztal a gyerekszobában

Asztal a gyerekszobában
Sok szülő tapasztalta már, hogy egy szempillantás alatt kevésnek és nem megfelelőnek bizonyulnak a korábban kedves és jó szolgálatot tévő bébi bútorok gyermekük szobájában.  

Fessünk ki, de mivel?

Fessünk ki, de mivel?
Amit a falfestékekről tudni kell - Forrás: www.epitinfo.hu   Amennyiben ki szeretnénk festeni otthonunkat, megfelelő számításokat kell végeznünk, hogy milyen festékből mennyit fogunk felhasználni. Ugyanis, míg a legolcsóbb falfesték-típusokból a teljes fedés eléréséhez igen sokat kell felhasználnunk, addig a jó minőségűekből kevés is elegendő.  

Tárolás a hálószobában

Tárolás a hálószobában
Forrás: www.epitinfo.hu   Egy lakásban soha nem elég a tároló hely, ezért ahol csak lehet, próbáljunk meg kialakítani erre a célra alkalmas tárlóhelyeket. Elsősorban a hálószoba az a helyiség a lakásnak, melyben a zsúfoltság elkerülése végett igyekszünk minél kevesebb bútort elhelyezni. Az ágy viszont akkora helyet foglal el az általában amúgy is kicsi helyiségben, hogy szinte rajta kívül nincs csak egy félméternyi hely, hogy azt két oldalról megközelíthessük. Ezért a hálószoba mérete miatt, a tér ésszerű kihasználására a legkézenfekvőbb tárolási hely az ágy alatti rész.  

Lebegő konyhaszekrény

Lebegő konyhaszekrény
Nagyon egyedi és különleges megoldás a képen látható konyhaszekrény és annak felfüggesztése. Mégis milyen konyhába ajánlott ez a megoldás?

A mindennapok menedéke

A mindennapok menedéke
Ellazulás, megnyugvás, béke és nyugalom. A wellness a test és a lélek általános egyensúlyát hirdeti, a megújulás és az újjászületés jegyében. A rohanó hétköznapokban egyre kevesebb időnk jut arra, hogy fürdőkben, szaunákban pihenjük ki magunkat. De miért is ne lehetne, hogy esténként, egy hosszúra nyúlt nap után saját wellness szentélyünkben lazuljunk el?

Retro dolgozószoba

Retro dolgozószoba
Előzmény: Retro: stílusirányzat vagy életérzés? Korábbi cikkeinkben már több ízben is a retro útjaira kalauzoltuk önöket. Most egy 70-es évek hangulatát idéző dolgozószobában jártunk. Merítsünk ötleteket!  

Étkezőbútor újjávarázsolva

Étkezőbútor újjávarázsolva
Mit tegyünk, ha unjuk az étkezőbútorunkat? Sokszor szeretnénk, ha étkezőnk új színben pompázhatna, de nem akarunk túlzott anyagi terhet a nyakunkba venni. Ez az apró, de hatásos ötlet megoldást jelenthet.

Gyermekrajzok szobadíszként

Gyermekrajzok szobadíszként
Sok esetben nagy problémát okoz, hogy milyen kiegészítőket használjunk a gyerekszoba kialakításánál. Itt egy végetlenül egyszerű, de nagyszerű apró ötlet!
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia