szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Az etno stílus jegyében

Az etno stílus jegyében
Napjainkban a bútorok tervezői előszeretettel nyúlnak más, tőlünk távol eső kultúrák stílusjegyeinek alkalmazásához.   

Hírmorzsa - A jövő mosógépe?

Hírmorzsa - A jövő mosógépe?
Figyelemfelkeltő a cím, de nem véletlenül… A háziasszonyok toplistás és elengedhetetlen munkaeszköze ezúttal új köntösben mutatkozik be.

Egy csipetnyi Távol-Kelet

Egy csipetnyi Távol-Kelet
Az európai ízléshez szokott szemnek felüdülést jelent szembesülni a távol-keleti, egyedi megjelenésű berendezési tárgyakkal. A Távol-Kelet immár mindannyiunk számára „közel” van, legyen az kínai, japán, malajziai vagy thaiföldi (sziámi) bútorkülönlegesség.

Ötletmorzsák fiúknak-lányoknak

Ötletmorzsák fiúknak-lányoknak
Praktikus olyan bútordarabokat, kiegészítőket vásárolni, amelyek könnyen, a változó igényeknek megfelelően átalakíthatóak. Különösen ott, ahol két különnemű gyermek birtokolja a szobát.

Az otthonos konyha

Az otthonos konyha
A konyha az utóbbi években otthonunk egyik legfontosabb helyiségévé vált. Gyakran pénztárcánkat sem kímélve sokat költünk a konyhabútorra és a konyhai műszaki berendezésekre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy tizenöt-húsz évre választunk konyhabútort, így nem mindegy milyen döntést hozunk a színvilág és a stílus megválasztásában.

Ötletmorzsák, modern jegyzetfüzet

Ötletmorzsák, modern jegyzetfüzet
Már – már azt hihetnénk, hogy újabb ötletekkel egyre nehezebb a tervezőknek és a kivitelezőknek előállni. Ez azonban nincs így, mert az emberi képzelet határa végtelen…

A vörös és árnyalatai

A vörös és árnyalatai
A vörös a három alapszín egyike. A vörös tónusok energiát árasztó, s a teret betöltő, valóban hangsúlyos árnyalatok. Meleg színek, dinamikusak, cselekvésre ösztönöznek, a tűzre emlékeztetnek bennünket.

Divatos dolgozószoba

Divatos dolgozószoba
Az, hogy mit nevezünk divatosnak, nagyon tág fogalom. Napjainkban a sok stílus képviselteti magát a lakberendezésben, a skála a techno és a minimál stílustól, egészen a természetes anyagokat felvonultató klasszikus stílusig terjed.

A fiús gyermekszoba

A fiús gyermekszoba
Nincsenek lefektetett szabályok a fiús gyermekszoba megjelenésnek kialakítására. Néhány szempontot azonban jó, ha szem előtt tartunk…

"Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom..."

…- mondja a jól ismert népdal, s ennek hallatán elgondolkozva, valóban a virágminták talán a legidőtállóbb motívumok közé tartoznak a lakberendezésben is. Jönnek-mennek az évszázadok, de ez az egyik olyan díszítőelem, amely korokon átível, s mindig aktuális és hiteles marad.  

Stílus, ötletek...

Stílus, ötletek...
A fürdőszobát nem néhány évre, hanem hosszú időre, évtizedekre tervezzük és alakítjuk ki.Ezért nagyon lényeges, hogy milyen szanitereket, burkolókat, berendezési tárgyakat választunk.

Kék, minden szinten

Kék, minden szinten
A következőkben néhány tippet szeretnénk adni arra, hogy a kék színt milyen sokrétűen használhatjuk helyiségeinkben. Most az ebédlőt vesszük szemügyre.

Retro konyha

Retro konyha
Utazzunk kicsit vissza az időben. No, nem túl messzire, csak az 50-es, 60-as, 70-es évek világába. Idézzük fel fiatalkorunk, gyerekkorunk világát és máris a retro világában találjuk magunkat.

Vidéki stílusú étkező

Vidéki stílusú étkező
Aki kedveli a rusztikus hatású tereket, az ebben családias és bensőséges hangulatú étkezőben, valóban otthon érezheti magát.  

Kékítő

Kékítő
A kék és árnyalatai nagyon meghatározóak otthonunkban, azonban a hálószobában ritkán alkalmazzuk. Inkább azokban a helyiségben gyakoribb a megjelenése, amelyek a vízhez köthetőek.

Pezsdítő és időszerű

Pezsdítő és időszerű
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egyszerű, letisztult formák alkalmazására. Ez abból táplálkozik, hogy korunk igen szövevényes és felgyorsult világától igyekszünk elvonatkoztatni, és a berendezési tárgyaink szintjén is mást, - egyszerűséget, átláthatóságot és a valódi értékek előtérbe helyezését - szeretnénk tapasztalni.

A mediterrán konyha

A mediterrán konyha
A tél elmúltával, várva a jobb időt, bizonyára mindannyian szívesen képzeljük magunkat a Földköz-tenger partvidékére. Többek között ezért is oly népszerű az ún. mediterrán stílus, mert szeretnénk, a kellemes nyaraláskor szerzett emlékeinket, a mindennapokban is felidézni.

A kislányos gyerekszoba

A kislányos gyerekszoba
A gyerekszoba a csöppségek birodalma. Ha gyermekünk igazán lányos szobát szeretne, hát ne álljunk ellent!

Minimál fürdőszoba földszínekben

Minimál fürdőszoba földszínekben
Az itt bemutatott fürdőszobák kialakítása, a minimál stílus jegyében történt. A letisztult formák uralják a teret.

Ez már Európa!

Ez már Európa!
A cikkben bemutatott helyzetkép ugyan nem tartozik szorosan a lakberendezés, kertészkedés területéhez, de úgy gondoltam sokak számára érdekes lehet. A nyáron egy nyugat-európai országban járva örökítettem meg ezt a képet. Első ránézésre nem egyértelmű mit is látunk. Nos, elárulom a titkot!