szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!

Scheftsik Tamás, 2014. máj. 20.


A rendszerezésnek nem csak az az értelme, hogy a dolgainkat könnyebben megtaláljuk. Ha szépen, és helytakarékosan pakolunk, akkor a tér is nagyobbnak tűnik, és helyünk is több marad. Persze nem muszáj minden centire rakni valamit, de a több hely szellősebb elrendezést eredményez, és nem lesz sem káosz, sem pedig zsúfoltság az adott szobában.

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!
Kép: www.dismountcreative.com

Első körben a fürdőszobát vesszük górcső alá, és mutatunk egy – két olyan tippet, amivel egy kicsit megkönnyíthetjük a saját életünket, és szebbé tehetjük a helyiséget.

Az ajtó felett

A fürdőszobában, a legtöbb esetben nagyon kevés a hely, és a tér is kicsi, így ha egy mód van rá, akkor nem zsúfolunk bele még több polcot. Ez alól kivétel lehet az ajtó feletti terület. Mivel itt a fal amúgy is foglalt – elvégre itt az ajtó – így nem tűnik olyan zsúfolnak a tér, ha kap még egy polcot is. ide pedig tehetjük az összes olyan dolgot, amire nem napi szinten van szükségünk a fürdőben.

Fontos azonban, hogy a rendezettség megtartásához érdemes itt is kosarakat alkalmazni, hogy ne az egyes tárgyakat, és azok kusza rendszerét lássuk, amikor felnézünk a polcra.

Fiókok és tartalmuk

A fiókok nagyon jó találmányok, hiszen elnyelik a fürdőszobai csetreszek nagy részét, ez pedig igazán figyelemre méltó teljesítmény. A másik, szinte sci-fi-be illő dolog, amikor meg is találunk bennük valami. Ugyanis hiába pakoljuk bele szépen, rendben a dolgokat, a húzogatástól azok néhány pillanat alatt kibogozhatatlan káoszba süllyednek.

Ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, a fiókban is alakítsunk ki tárolókat. Ezek lehetnek egyszerű kartondobozok is, de akár kistányérok és nem használt bögrék, csészék is megteszik. Ezeknek a segítségével nem csak rendezett lehet a fiók, hanem vidám, színes és fiatalos is!

Egy másik nagy mumus a fiókokban a körömcsipeszek, hajcsatok és hullámcsatok misztikus eltűnése. Persze ilyenkor az ember vesz egy másikat, majd néhány hónap múlva arra eszmél, hogy egy komplett lakótelepnek elegendő csipesszel és csattal rendelkezik. Ez pedig egyszerűen kiküszöbölhető egy praktikus kis megoldással.

Keressünk egy olyan felületet a fürdőben, ami nincs szem előtt, de kézre esik. Tökéletes lehet a fiók belső fala is, de a szekrény oldala is szóba jöhet. Erre ragasszunk fel egy hosszúkás, erős mágnest, hasonlót ahhoz, amin a kések szoktak lenni a konyhában. Erre csíkra mehetnek is a csipeszek, csatok, más apró fém kellékek, és így könnyedén meg lehet őket találni.

Elektromos eszközök

A hajszárító, vasaló, bodorító, és a többi elektromos eszköz elengedhetetlen kelléke egy fürdőszobának. Nincs is ezzel semmi baj, csak a tárolásuk faramuci, hiszen nem elég maga az eszköz, még a méteres zsinórt is el kell tenni valahova. Ilyenkor a zsineget feltekerjük a szépítő eszközre, de így meg rengeteg helyet foglal.

Kivéve, ha a szekrényajtó belsejére, vagy mellé a falra felragasztunk néhány méretre vágott és szépen megfestett PVC csövet. Ezek méretét megválaszthatjuk, így tökéletesen bele lehet kalkulálni a feltekert zsinórt is, és az nem lengedez folyamatosan a szemünk előtt, vagy nem kígyózik elő a szekrényből minden ajtónyitás alkalmával.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia