szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthoni mentő tippek

Sulyok Józsefné, 2015. febr. 27.


Amikor egy befőttes gumi is megoldás lehet… 16 kézenfekvő és praktikus tipp

Otthoni mentő tippek
 1. A zuhanykabinban tárolt tusfürdők, samponok, balzsamok, testápolók flakonja csúszóssá válik, ha vizes lesz. Nem fogja folyton elejteni őket, ha mindegyikre ráhúz egy befőttes gumit.
 2. Ápolószer cipőre, táskára: szerezzen be vazelint, vékonyan kenje be vele a bőrárut és várjon, amíg beszívja, azután egy puha ruhával fényesítse át.
 3. Megszabadíthatja a vasaló talpát a vízkőtől, ha ecettel átitatott konyharuhára állítja. Pár percig hagyja rajta, majd egy puha ruhával dörzsölje át a fémfelületet. Ha ezután a konyharuhával áttörli a mosogatót, kétszer is hasznosíthatja az ecet erejét.
 4. Zsír cseppent a textilterítőre? Ha azonnal cselekszik, még megmentheti. Szénsavas ásványvizet öntsön a foltra, és az ujjával kicsit dörzsölje bele az anyagba. A szóda ereje eltünteti a foltot.
 5. Mindig keresgélnie kell a különböző gépek használati utasítását? Jelöljön ki egy dobozt, fiókot, vagy akár egy nejlonzacskót számára és gyűjtse őket egy helyen.
 6. A bútorápoló mellé öntsön egy kevés almaecetet a törlőruhára. Ha ezzel simítja át a bútorok felületét, azok sokáig fényesek maradnak.
 7. Igaz, ma már nem nagyon szokás a zoknit bestoppolni, inkább túladunk rajta. De ha mégis, és nem találja a gyűszűjét, egy nagyobb üveggolyó mindég akad a gyerekek játékai között, amire feszítse rá a lyukas részt. Így könnyebb lesz összevarrni, és még az ujját sem szúrja meg.
 8. Ha tej vagy kakaó ömlik a szőnyegre, azonnal cselekedjen, különben bebüdösödik a textília. Gyorsan itassa fel a folyadékot, majd vízzel és semleges mosószerrel dörzsölje át a kárpitot.
 9. A téglaburkolatot is rendszeresen tisztítani kell. Ha a porszívózás már nem segít rajta, akkor súrolja át enyhén mosószeres vízzel, de ügyeljen arra, hogy a téglát ne itassa át vízzel. Utána érdemes a közelébe hősugárzót állítani, hogy minél hamarabb megszáradjon.
 10. Ha a gyerekek összefogdosták az ablakot, foltot hagytak rajta, elég, ha ecetes ruhával áttörli.
 11. Az átázott cipőt tilos a fűtőtest közelébe tenni. Ha megszáradt törölje tisztásra és bőségesen kenje be cipőkrémmel.
 12. Nem szeretjük, ha hússütés után zsírszag terjeng a lakásban. Amikor túl hideg van a folyamatos szellőztetéshez, egy lapos tálba tegyen ecetet a tűzhely közelébe. Ez mérsékli a szag erősségét.
 13. Minden háztartásban található pár nélküli zokni. A csúszásgátlóval ellátott darabokat úgy hasznosíthatjuk, hogy ráhúzzuk azokat a létra lábaira. Így nem fogja összehorzsolni a parkettát, és nem kell attól tartani, hogy a létra megcsúszik.
 14. Ha fertőző beteget ápol otthon, akkor ne csak a gyógyszereiről, szellőztetésről, ágynemű cseréjéről gondoskodjon, hanem időnként fertőtlenítse a lázmérőjét is, nehogy a rajta lévő kórokozók meggátolják a beteget a felépülésben.
 15. Ha nem szeretné, hogy az újonnan vásárolt farmerje kifakuljon, keverjen el 4 evőkanál ecetet 5 liter vízben, és az első mosás előtt áztassa benne a ruhaneműt.
 16. Ha nehezen tudja szétszedni az egymásra rakott poharakat, tegye a következőt. Állítsa a poharat egy tálba, a belső pohárba tegyen egy pár jégkockát, magába az edénybe pedig öntsön meleg vizet. Így az egyik pohár picit összehúzódik, a másik pedig kicsit kitágul, és így könnyen szétszedheti őket.

Kapcsolódó cikk:

A fagymentes, tiszta ablak titka
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia