szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

posztméh

Nagy Attila     1 870 napja     0 megtekintés
Az érdekelne hogy,házilag (othon) hogy lehetséges avagy mik kellenek ahhoz hogy szaporitsam a posztméheket,van-e rolla valami film esetleg le írás?
0
0
szavazat


2 HozzászólásNagy Attila
2015. dec. 14. (1 870 napja)
Köszönöm a választ

Az említett könyvek meg vannak,egyébként méhészettel foglalkozom.
De speciel engem az érdekel hogy azokat a poszt méheket amelyeket az üveg házban megporzás céljából alkalmaznak,nos hogy miként tenyésztik?
Kattintson a képre a nagyításhoz
Sulyok Timea
2015. dec. 14. (1 870 napja)
Kedves Attila,
A méhfajok anyáinak egy része magányosan él. Télen fakéreg mögött, vagy földi üregben telel ki, majd ahogy melegszik az idő, megfelelő üreget keres, abba gyantás-viaszos masszát gyúr, majd virágport hord rá. Majd erre az anya lerakja petéit. Ezt többször ismétli, majd lezárja viaszfedéllel a bölcsőt.
A lárvák 4-5 nap múlva elhagyják a bölcsőt, az anya táplálékot hord nekik, majd bebábozódnak, kb. 2 hét múlva válnak poszméhekké. Így szaporodik a család, augusztus közepére éri el a fejlődés tetőpontját, ekkor kelnek ki az erősebb hímek, a leendő anyák. A felnőtté váló anyák elhagyják a fészket, magányosan téli szállást keresnek. A hímek munkásméhek és a még éhes lárvák fokozatosan elpusztulnak.
Erről részletesen ír Faluba Zoltán: Méhek, méhészkedés és Örösi Pál Zoltán: Méhek között c. könyvében. Ami azt bizonyítja, hogy a poszméh (dongóméh) mesterséges úton nem kaptározható.
-1


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.