szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Praktikus állatfekhelyek kedvencünknek

Scheftsik Tamás, 2013. dec. 17.


Hogy kell-e a kedvenceinknek külön kis fekhely, az nem is kérdés. Aki nem szeretne erre külön áldozni, az azt fogja észrevenni, hogy a kedvenc szőnyege folyamatosan foglalt, esetleg a kanapé egy félreeső szeglete valamilyen elképesztő rejtély folytán rendszeresen állatszőrös.

Praktikus állatfekhelyek kedvencünknek

Amennyiben a kedvencünk a lakásban is szabadon (vagy legalábbis fél szabadon) garázdálkodhat, akkor azt is tudja, hogy ami az udvaron a kutyahát, az a lakásban a fekhely. Persze nem kell nagyon sokat költeni erre, hiszen az állatoknak a puhaság, és a saját hely a lényeg, nem a legújabb, csillió forintos kutyaágy.

Párna

Ha nagyon nincs semmilyen ötletünk, vagy nem találunk olyat, ami tetszene, akkor nemes egyszerűséggel válasszunk egy hatalmas párnát, amit egy mosható huzatba rejtünk. Ezt azután oda tesszük, ahova csak akarjuk. Külön jó oldala ennek a megoldásnak, hogy nagyon jól el lehet rejteni a fekhelyet. Ez praktikus, ha nem szeretnénk, hogy szem előtt legyen, vagy csak egyszerűen nincs hozzá elég helyünk. A párna tökéletesen elfér egy kisebb asztal alatt, például a dohányzóasztal takarásában. Ha elég nagy a párna, akkor a bútor lábaihoz is lehet rögzíteni, és így még csak el sem csúszik. Ha ez nem működik, akkor a komódot is át lehet egy kicsit alakítani. Ehhez vegyük ki a legalsó, vagy az alsó két fiókot, és ide tegyük be a párnát. Ezzel elrejtettük a fekhelyet, de kedvencünk is kedvére nézelődhet a lakásban.

Régi bőrönd

Sokszor szembesülünk azzal a ténnyel, hogy nagyapáink klasszikus kivitelű bőröndjei már nem igazán alkalmasak utazásra, pedig az állapotuk még nagyon is jó. Kidobni nincs szívünk, így marad a szekrény teteje, ahol pedig csak porosodik, és a helyet foglalja. Ha azonban szeretnénk neki funkciót is adni, akkor készíthetünk belőle állatfekhelyet. Ehhez nem is kell sok minden, csupán egy akkora párna, amekkora kitölti a helyet. A bőrönd másik felét sem kell levágni, csupán azt biztosítsuk, hogy ne csukódhasson be magától. Ha egy kicsit még speciálisabbá szeretnénk tenni, akkor kaphat kis lábakat is, így látványra szellősebb, és különlegesebb is. Állatfekhelynek bármilyen bőrönd megfelel, csupán a kedvencünk méretét kell szem előtt tartani.

Polc

Ha a cél az, hogy ne legyen szem előtt a fekhely, akkor a legjobb megoldás egy polc lehet. Természetesen a kutyusok számára ez nem ideális megoldás, a macskák viszont kifejezetten rajongani fognak az ötletért. A természetükből fakadóan szeretnek a magaslatokon, biztonságban pihenni úgy, hogy közben az egész szobát belátják. Erre pedig tökéletesen alkalmas egy olyan polc, amiben ki van alakítva egy kellemesen puha rész. Ez fontos, különben a cica rá sem fog nézni. Az is fontos, hogy a fekhely rögzítve legyen, nehogy a nagy forgolódásban leboruljon macskástól a polcról.

Fiók

Ha van olyan bútorunk, ami megérett a kidobásra, és van fiókja is, akkor abból nagyon egyszerűen készíthetünk állatfekhelyet. Az elv tulajdonképpen ugyan az, mint a bőrönd esetében, csak itt egy kicsit nagyobb az alkotói szabadság. A szín vagy éppen a minta tekintetében ugyanis az utazó alkalmatosság nem éppen könnyen alakítható, míg a jellemzően fa fiókokról ez nem mondható el. Lábakkal is ideális lehet, de ha nem szeretnénk rá tenni, akkor arra figyelni kell, hogy az alját vonjuk be filccel. A fiók a benne lévő kutyussal együtt ugyanis már akkora súly, ami ha mozdul (mert a kutya forog, vagy ki – be ugrik), akkor könnyen megkarcolhatja a padlót.

Kapcsolódó cikk:

Happy End: az örökbefogadott kutyus

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia