Praktikus tésztás trükkök
Sulyok Józsefné, 2016. jan. 05.
Ha ezeket a tanácsokat megfogadjuk, akkor nem ragad és nem is fő túl a tésztánk.

- A levesek száraztésztával kiadósabbá tehetők. Ha a tészta összetapad, tegyük egy tiszta tálban és keverjünk hozzá egy kevés olajat.
- A főtt rizs melegen tartható, ha a rizses edényt forrásban lévő víz fölé téve lefedjük egy konyharuhával.
- A nyers tésztát tegyük zubogó, sós vízbe, főzzük 5 percig vagy amíg a tészta a felszínre nem jön. Forrón tálaljuk.
- Ha tészta főzővizéhez kevés vajat vagy olajat teszünk, akkor nem fut ki a víz és nem ragad össze a tészta.
- Nem ragad össze a tészta, miután megfőtt, leszűrése előtt egy pohár hideg vizet öntünk az edénybe.
- Ha kis adag tésztát főzünk, tegyük a fémszűrőbe, és a szűrőt helyezzük a vízzel teli edénybe. Ha a tészta megfőtt, vegyük ki a szűrőt.
- A túlfőtt rizst öblítsük le hideg vízzel, majd alaposan csepegtessük le. Terítsük szét a rizst zsírpapíron, és tegyük fél órára a meleg sütőbe.
- Tökéletes lesz a rizs, ha főzés közben kevés citromlevet adunk hozzá így fehér marad. Vajat is adhatunk hozzá, akkor nem fut ki a főzővíz.
Kapcsolódó cikk: Kedvenc kerti segítőnk a hermelin
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2020.december 09., szerda / 19:14