szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Puha, kötött világ a lakásban

Scheftsik Tamás, 2014. jan. 29.


A tél nem csak a karácsonyt, és az illatos készülődést jelenti, hanem azt is, hogy bizony meglepően hideg tud lenni. Ráadásul nem is kifejezetten arról van szó, amit ténylegesen érzünk, hanem arról, amilyen képzet kialakul bennünk. Amikor kinézünk az ablakon, akkor a legtöbb esetben sajnos nem a propagált, romantikus kép terül a szemünk elé, vagyis nem hullik éppen hatalmas pelyhekben a hó.

Puha, kötött világ a lakásban

Rendszerint inkább szürkeség van, kicsit nedves minden, kissé lehangoló látványt nyújtva. Ez ellen pedig sokkal nehezebb küzdeni, mint a tényleges hideg ellen, hiszen míg utóbbinál felveszünk egy pulóvert. Előbbinél nem sok esélyünk van a változtatásra. Ahhoz, hogy a meleg érzetet növeljük, a látvánnyal is hozzá tudunk járulni. Erre való az a rengeteg kötött lakásdekor anyag, amit a boltokban lehet kapni!

Párnák, puffok, takarók

Talán a legegyszerűbben akkor tudjuk ezeknek a dolgoknak a hatását érezni, ha a kisebb kiegészítőkön alkalmazzuk éket, vagy éppen a megszokott, bevált lehetőségeket alkalmazzuk. Ilyen elsődlegesen a kötött takaró, amit egy ügyesebb kezű nagymama meg is tud kötni, gond nélkül. De akkor sem kell nagyon nagy kézügyesség, ha a takarón szeretnénk továbblépni, és a párnákat, esetleg puffokat is borítanánk ezzel a lehetőséggel. Természetesen ezeket meg lehet kapni kész verzióban is, nem kell feltétlenül a nagyi munkájára támaszkodni, de valószínűleg némileg olcsóbban jövünk ki, ha a kötőtű csattogásában bízunk a pénztárgép csilingelése helyett. A kiegészítők burkolásánál is figyeljünk arra, hogy a színek harmóniája meglegyen. A kötött huzatoknak megvan az az előnye is, hogy a mintázatuk különleges. Mert az össze többi mintás anyaggal ellentétben itt 3D-s formákról beszélhetünk, ami még különlegesebb megjelenést biztosít a kiegészítőknek.

Székek, asztalok

Természetesen nem kell leragadni a kiegészítőknél, ha a cél az, hogy érdekes egyedi, és télies hangulatú lakást alakítsunk ki a hideg hónapokra. Ez ugyan már nehezebben készíthető el otthon, de még mindig nem lehetetlen, igaz, kézügyességben nem szabad hiányt szenvedni. Akiknek ez sajnos nem adatott meg, azoknak marad a bolt, ahol fotelekre, ülőgarnitúrákra, és egyszerű székekre is szerezhetünk kötött huzatot. Ezzel pedig garantáltan meleg hangulatot csempészünk abba a helyiségbe, ahol az adott bútor áll, él persze annak az embernek a szívébe, aki azon ül, vagy fekszik.

A mintázat ebben az esetben is csak dob a kinézeten, ezért nem érdemes egyszerű darabokat választani. Akik kisállatokat is tartanak otthon, azoknak számolnia kell azzal is, hogy bizony ezek az anyagok összeszedik a szőrt, szöszt, mindent, ami meglátszik rajtuk, ezért válasszanak semleges színeket, amiken nem tűnik fel annyira ez a jellegzetes tulajdonság. A székek mellett az asztalok felszínét is boríthatjuk kötött, vastag anyagokkal. Értelem szerűen nem az ebédlőről van szó, hanem a dohányzóasztalokról, de ebben az esetben se egy terítőre gondoljunk. Sokkal mutatósabb, ha a ráterített anyag túllóg az asztallapon, és az össze van hózva, akár egy puffon.

Szőnyeg

A hatás akkor a legtökéletesebb, ha a lábunkat sem hagyjuk kihűlni, amit egy kötött szőnyeggel meg is tehetünk. Itt azonban ne menjünk el a már megszokott rongyszőnyegek irányába. Sokkal mutatósabbak a valóban, láthatóan kötött anyagok, amiket viszont a hatás fokozása érdekében több rétegben is használhatunk, ha rögzítjük őket egymáshoz. És itt el is érkeztünk egy fontos kérdéshez: a kötött szőnyeget minden esetben lássuk el csúszásgátlóval, ellenkező esetben 10 pontos piruettekkel dicsekedhetünk majd a sürgősségin a hogylétünk felől érdeklődő nővéreknek.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!