Rácsos diós
Sulyok Józsefné, 2009. dec. 26.
Itt egy újabb diós finomság. Garantáltan ízletes, teszteltük!
Hozzávalók a tésztához: 10 dk cukor, 30 dk liszt, 1 sütőpor, 10 dk vaj, 1 citrom reszelt héja és a leve, 1 db tojás.
Hozzávalók a töltelékhez: Valamilyen lekvár, (jobb, ha savanyúbb), 15 dk darált dió, 4 tojás, vanília cukor, 20 dk porcukor.
Elkészítése: a hozzávalókhoz felsorolt anyagokat összegyúrjuk és a masszát kicsit pihentetjük. Könnyebb vele a továbbiakban dolgozni, meg az állaga is jobb lesz. A tészta 1/3-át félretesszük, a 2/3-át pedig kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Megkenjük baracklekvárral, vagy amilyen van odahaza, (a szilvát kerüljük) és a töltelékhez felsorolt dolgokat tesszük rá.
A tojás sárgáját, vaníliacukrot, a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, végül a tojások keményre vert habját óvatosan hozzákeverjük.
A tölteléket a lekvár tetejére kenjük és a megmaradt 1/3-ad tésztával berácsozzuk.
Kapcsolódó rovatok:
Kapcsolódó könyv:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14