szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rakj függönyöket a kertbe is!

Scheftsik Tamás, 2013. máj. 02.


Hol van az megírva, hogy az ember a függönyöket csak a lakásban használhatja, hiszen annyi szép, és hangulatos hely kínálkozik erre a kertben is, sőt, sok esetben még hasznos is lehet, ha itt használjuk. Lássunk egy-két ötletet, hogy ezek az anyagok szebbé tehessék környezetünket is.

 

Rakj függönyöket a kertbe is!

Pavilon

 

A pavilon a kert egyik legszebb dísze lehet. Azon túl, hogy nagyon kellemes árnyékot ad, még azt is lehetővé teszi, hogy egy romantikus ki kuckót készítsünk belőle, némi keleties hangulattal. Ehhez nem is kell más, mint néhány függöny, egy szép szőnyeg, párnák, és persze egy pavilon. Amikor felállítottuk a szerkezetet, és felraktuk rá a szövetet is, akkor már láthatjuk az formavilágot. A szőnyeget természetesen alá kell elhelyezni, méghozzá lehetőleg úgy, hogy az ne nagyon lógjon ki. Ez természetesen azt is jelenti, hogy ha itt is hagyjuk, akkor az alatta lévő fűtől elbúcsúzhatunk, vagy ha nem hagyjuk ott, akkor az el fog feküdni (ha szeretnénk állandósítani ezt a kis kuckót, akkor érdemes egy fa padlóalapot lefektetni, és arra tenni a szőnyeget). Azután a merevítésekre húzzunk fel függönyöket is, lehetőleg olyanokat, amiknek a felfüggesztése könnyen megoldható. Ha ilyet nem találunk, akkor sem kell csüggedni, hiszen egy tű, és némi cérna segítségével csodákra lehetünk képesek. Ha a függönyök is a helyükön vannak, akkor csak annyi a dolgunk, hogy elnyúlunk a kihelyezett párnák között, és élvezzük az árnyékot, esetleg egy nagy tál gyümölcs, és persze a kedvesünk társaságában.

 

Világszép.hu - Járjuk be a világot együtt!

Csodás tájak, helyszínek, úti tippek, meghökkentő szokások, gasztronómiai furcsaságok. Elfeledett történetek, történelmi titkok, pletykák. Kitekintő a világra saját tapasztalat alapján. Hibák, amiket neked már nem kell elkövetned!


Tarts velünk a Világszép.hu Facebook oldalára!

Legfrissebb poszt: Anyukák titkos őszibarackja


Terasz

 

A függönyökkel nagyon jól lehet a szelet is kordában tartani. Ehhez persze vastagabb anyagra lesz szükségünk, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Arra az oldalra, ahol nagy a huzat fából, esetleg fémből készítsünk egy stabil keretet. Ennek a tetejére mehet a függönytartó rúd, és persze maga az anyag is a helyére kerülhet. A tökéletes takarás érdekében alul is érdemes egy karnist felszerelni, és oda is rögzíteni a függönyt. Ha félünk, hogy így elveszik a szép esése, akkor használjunk dupla anyagot. A hátsó feleljen a szél felfogásáért, az elülső, könnyedebb pedig maradjon feszítetlen, had játsszon vele a szellő. Természetesen, amikor nincs rá szükség, akkor a szélfogó függöny is egyetlen mozdulattal elhúzható, így a kilátást nem csorbítja.

 

A fa alatt

 

Nagyon hangulatos nyáresti vacsorákat lehet elkölteni a kertben, egy szép nagy fa alatt. Egészen addig a pillanatig, amíg meg nem jelennek a szúnyogok. Ahogyan az ágy fölött elhelyezhetünk szúnyoghálót, úgy ezt megtehetjük a kertben is, hogy ne legyen olyan csúnya, ne a boltban direkt erre kapható anyagot használjuk inkább organzát. A rovarok ellen ez is véd, és ráadásul még nagyon mutatós is. Elég sokra lesz belőle szükségünk, hiszen egy egész asztaltársaságot szeretnénk beteríteni vele. Az alap legyen egy hullahopp karika, vagy bármi olyasmi, amit egyszerűen fel lehet lógatni. Ezt helyezzük, pontosabban lógassuk az asztal fölé. A függönyöket feszítsük ki, és húzzuk el addig, hogy kényelmesen el lehessen férni alattuk, majd ahol már nem zavarnak, hagyjuk, hogy lelógjanak a földig. Igaz, egy kicsit macerás összerakni, de a hangulathoz garantáltan hozzájárul.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!