szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rákóczi túrós

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 27.


Dancsné Gézáné receptje alapján

Elkészítése
30 dk lisztből 15 dk vajjal, 10 dk porcukorral, 2 tojás sárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután tesszük rá a tölteléket.

 

Töltelék


50 dk túrót összekeverünk 15 dk kristálycukorral, 3 dk búzadarával, 2 tojás sárgájával és 1 dl tejföllel. Ezt a túrómasszát rákenjük a félig megsült tésztára. A 4 tojás fehérjét 20 dk porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, a túrómasszára rásimítjuk, majd lassú lángon tovább sütjük a tésztát.

 


Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk: Eperkehely

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!