szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Romantikus hálók egyszerűen

Scheftsik Tamás, 2014. jún. 03.


A hálószoba sokak számára a romantika szentélye, ám a hangulat megteremtésében sokszor hibákat vétünk, amiknek köszönhetően összetörik az idill. Lássunk néhány ötletet, amivel mindenképpen sikeresek lehetünk

Romantikus hálók egyszerűen
Kép: www.hotstyledesign.com

Fény

A romantika ellensége az erős fény. Ennek megfelelően nem jó, ha egyetlen csillár van csak a szobában. Persze a központi egységre is szükség van, hiszen kelleni fog az erős fény is, amikor éppen nem a romantika a cél.

Ahhoz, hogy a hangulatot megadhassuk egészen kis teljesítményű lámpákkal érdemes dolgoznunk, és azok közül is olyanokkal, melyek magukban is mutatósak. Erre tökéletesek lehetnek a kis lámpások, melyekben eredetileg gyertyákat szoktak tartani. Bár a gyertya is alapvető romantika kellék, ha nem szeretnénk folyton a lefolyt viasszal, vagy a felforrósodó fém részekkel foglalkozni, akkor érdemes egy kicsit átalakítani. Az alját meg kell fúrni, és egy foglalatot kellé rögzíteni bele. Ha nincsenek lábai a lámpásunknak, akkor arra szükségünk lesz, mivel a kilógó vezetéken billegni fog a szerkezet. A foglalatba kicsi és kis fényerejű izzót keressünk, vagy a zsinórra építsünk egy fényerősség szabályozót, és már készen is vagyunk.

Akkor sem nyúlhatunk mellé, ha a kisebb lámpáknak színes üvegburákat adunk. Ezek lehetnek lógatottak is, vagy éppen magukban állók, de ha lehet, akkor kerüljük a klasszikus „lámpaernyő – lámpa” megoldásokat. Ezek ugyanis megszokottságuk miatt sokkal nehezebben teremtik meg a hangulatot.

Színek

Ha hálószoba, akkor szenvedély! Ebben az esetben pedig mindenképpen a vörös a jó választás. Ám az is igaz, hogy ez nem éppen egy egyszerűen kezelhető szín.

Ha a falakra szeretnénk tenni, akkor két variáció van: vagy hangár méretű a hálónk – ebben az esetben minden falon használhatjuk-, vagy egyetlen falra érdemes korlátozni a felvitelét. A többi ebben az esetben világos árnyalatokkal színezzük, így a szoba nem lesz luk hatású.

Könnyebb és talán praktikusabb is, ha a vöröset vagy a pirosat a lakás textiljeiben, a kiegészítőkben vagy éppen a bútorokban jelenik meg. Egy vörös sötétítőfüggöny, egy szőnyeg, vagy éppen a díszpárnák egy sematikus színű kanapén tökéletes megoldások lehetnek. Arra azonban itt is figyelni kell, hogy ne vigyük túlzásba. Ha a szőnyeg vörös, ahhoz már egy ilyen színű kanapé már nagyon sok lenne.

Érdemes odafigyelni arra, hogy a vörös egy igen erőteljes szín. Ha a romantikát szeretnénk erősíteni, akkor pasztell árnyalatú anyagokkal dolgozzunk, ezzel vegyük el a szenvedélyes szín élét.

Nagy terek

Bár az emberek alapvetően szeretik a nagy tereket – főleg a szobákban – tény, hogy egy hatalmas helyiséget sokkal nehezebb romantikussá varázsolni. A romantika ugyanis könnyebben megtalálható egy olyan közegben, amiben egy kicsit el lehet bújni a világ elől. Erre való a halvány fény is, és ezért kellenek az apró kiegészítők. A gyertyák is meghittebbé, és egy kicsit kisebbé teszik a helyet, hiszen csak azok fénye mellett nem látjuk mekkora a szoba. Ha túl sok a hely, akkor érdemes könnyed, áttetsző anyagokkal szűkíteni azt. Így napközben az erősebb fénynél a szoba megőrzi a méreteit, de este az anyagot szépen lezárják a teret.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia