szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Romantikus megoldások a kertben

Scheftsik Tamás, 2012. jún. 05.


A kert romantikus kialakítása sokszor nem pénz kérdése, ahhoz, hogy megteremtsük a hangulatot, nem kell más, csak egy-két jó ötlet, és megfelelő időzítés. Hiába ugyanis a rengeteg hatásfokozó, ha nem virágzik semmi, vagy a kerti fények még nem érvényesülnek, akkor, bár a kert gyönyörű, a romantika nem hat ránk olyan erővel.

Romantikus megoldások a kertben

Virágok színek

Természetesen a legegyszerűbben úgy tudunk romantikus hatást elérni, ha megfelelően válogatjuk össze a virágokat és azok színkavalkádját. Mindenképpen érdemes sok futónövénnyel dolgozni, illetve a magasabban elhelyezett, és onnan leomló, dús virágú szépségek is remekül mutatnak. Semmiképpen nem hagyjuk ki a lehetőségek közül a rózsát, mint a romantika és a szerelem klasszikus megtestesítőjét. Emellett tökéletes az illatos lonc, mely nem csak sárgás virágtengerével, hanem bódító, gyakorlatilag egész nyáron át érezhető illatával is hódít. Válasszunk bármilyen növényt is, fontos a színek harmóniája. Ez a virágok természetessége miatt nem a növényeknél gond. Arra figyeljünk inkább, hogy a mesterséges anyagok, mint a kerti garnitúra, hogyan illeszkednek a környezetbe. Ha nagyon elütnek színben és anyagban a kert többi részétől, akkor diszharmonikus érzésünk lesz, amikor rájuk nézünk.

 

Határolók

 

Fontos részei egy kertnek a határolók is, hiszen kikerülhetetlen, hogy az ember szeme beléjük ne botoljon (kivéve talán akkor, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy sokhektáros tanyán élhetünk). Mivel kiiktatni nem lehet, így használjuk fel a kerítéseket és ágyásszegélyeket, hogy a környezetet még jobban feldobjuk. A kovácsoltvasból kialakított szőlőkacsok és indák fantasztikus látványt nyújtanak, igaz, egyáltalán nem olcsóak. Egy egyszerű, kezelt deszkákból épített határoló is tökéletesen illeszkedik a romantikus elképzelésekhez, főleg akkor, ha nem katonás rendben vannak elhelyezve a lécek, és azok sem teljesen egyenesek. A legolcsóbb, ha az egyszerű, hálószerű kerítést befuttatjuk valamilyen gyorsan növő növénnyel. Erre tökéletesen alkalmas lehet bármilyen virágzó sövény, de ha tényleg a sebesség a lényeg, akkor bizton számíthatunk a hazánkban is szépen fejlődő bambuszra.

 

Kiegészítők

 

Rengeteg olyan kerti kiegészítőből válogathatunk, melyeket, ha ügyesen helyezünk el, vagy kombináljuk őket virágokkal, akkor a romantikus hatást tovább tudjuk fokozni. A lugas tökéletesen alkalmas erre a feladatra, készüljön akár feketére festett vasból, akár fehér fából. A régi idők lovasszekerei is új értelmet nyerhetnek, ha róluk omlanak le a petúniák és muskátlik sűrű, színes sorai. A víz is olyan megoldás, mely szinte kötelező egy romantikus kertben. Nem csak azért, mert a kerti tavak olyan gyönyörűek, hanem azért is, mert olyan különleges virágokat is becsempészhetünk általuk a területre, mint a lótusz. És persze, ha már tó, akkor elengedhetetlen egy szépen ácsolt, és pácolt hidacska, melyen átsétálva egy romantikus film egyik jelenetében érezhetjük magunkat. A hangulat fokozásának egyik legjobb eszköze most is a fény. Az ülőgarnitúrát helyezzük egy nagyobb fa alá, és annak lelógó ágaira függesszünk befőttesüvegeket, melyekbe tegyünk egy-egy gyertyát. Egy kétszemélyes vacsorával ebben a környezetben tökéletes élményt szerezhetünk magunknak és partnerünknek egyaránt.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!