Ronda és finom
Szépzöld, 2013. febr. 01.
Nagyon finom és mellette szól, hogy elkészítése kevés időt vesz igénybe. Kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak!

Fehérvári szelet
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. csokoládés pudingpor
2 tojás
1 cs. mazsola
1 cs. ostyatortalap
Elkészítés: A margarint felolvasztjuk a cukorral. Ha folyékonnyá vált, belekeverjük a 2 csomag pudingport, és a 2 egész felvert tojást, néhány percig főzzük (besűrűsödésig).
Ízlés szerint egy csomag mazsolát is bele lehet keverni.
Közben az ostyalapot darabokra törjük. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát. Az összetört ostyalapot belekeverjük a masszába, majd az őzgerincformába öntjük, jól lenyomkodjuk, kihűlés után hűtőbe téve dermesztjük. Ha teljesen áthűlt, szeletelve tálaljuk.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23