szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Sansevieriát hogyan menthetném meg a pusztulástól?

László Csilla     2 739 napja     113 megtekintés
Sansevieria Trifasciata Laurentii (úgy gondolom ez a fajtája) növényem egy ideje láthatóan roszzul érzi magát. Nem fejlődik, sőt, néhány levele elrohadt, kidőlt. Átültettem, de nem sokat javult a helyzet, talán csak lassult a negatív folyamat. Az internetem cikkek egymásnak ellenmondó tanácsokat adnak a tartást illetően.

Kérem, hogy szíveskedjenek tájékoztatni, pontosan milyen földbe és cserépbe ültessem, milyen mélyre, milyen gyakran locsoljam, mire kell még ügyelni a tartás során. Kedves emlék fűződik hozzá, nem szeretném elveszteni.

Köszönöm előre is a segítséget.

László Csilla
0
0
szavazat
Sansevieriát hogyan menthetném meg a pusztulástól? Sansevieriát hogyan menthetném meg a pusztulástól?


2 HozzászólásLászló Csilla
2015. febr. 08. (2 740 napja)
Kedves Erzsébet!
Köszönöm, hogy megosztotta velem a sansevieriával kapcsolatos tapasztalatait, a jelzett írását is elolvastam. Igazán büszke lehet, hogy sikerült virágzásra bírni a látszólag igénytelen növényt. Köszönöm biztató szavait, remélem a kevesebb locsolás hatására az enyém is rendbe jön.
Üdvözlettel: Csilla
Mayerné Borics Erzsébet
2015. febr. 08. (2 740 napja)
Kedves Csilla!
Ha bizonytalanok vagyunk, az a legjobb ha tájékozódunk hogy az eredeti élőhelye hol van,(Afrika szárazabb vidékei)így könnyebben tudunk következtetni arra, milyen viszonyokat is igényel, és így az ellentmondó véleményeket már is szelektálhatjuk. Ez a kis növény nekem is az egyik kedvencem. Bírja a száraz levegőt, és szereti a sok fényt,ami nem közvetlen napfény. Száraz vidéken száraz talajhoz alkalmazkodott, tehát nem szabad túl öntözni, mert az a halálát jelenti. Általában igaz más növényre is, hogy melegebb helyen többször de kevesebb vízadag kell. Hűvös helyen pedig még kevesebb, mert könnyen jönnek a kirothadás jelei.Ez főleg a téli időszakra igaz, mert ilyenkor általában pihenő idő van, ezért ne is várjunk túl sokat a növénytől. Szerintem a cserépben jó az ültetési mélység, én "B"típusú földet használok.Tehát inkább száradjon ki a talaja, mint vízben álljon.Ha teheti nyáron vigye ki a szabadba,a feltételek ugyanazok.Ne legyen közvetlen napfény,de világos helyen legyen, ne mossa folyton az eső, de egyébként jót tesz neki, csak a felesleges víz elfolyhasson.Meglátja,szép mintázatos, vastag húsos leveleket hoz majd. Szerintem most nincs másra szüksége csak türelemre.
Sok sikert kívánok. Szívesen ajánlom figyelmébe a saját kis történetemet.Az írás címe :"A meglepetés virága"
Üdv: Mayerné


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.