szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Selyemakác ültetése

bimbó rozália     2 595 napja     1760 megtekintés
Nemrégiben kaptam egy pár darab selyemakác vesszőcskét kb. 50cm-es méretüt. Mivel már a tél elején voltunk és a minuszok is megérkeztek jobbnak láttam ha nagy cserépbe,ideiglenesen kettesével elültetem.Jelenleg fagymentes pincében vannak. Van remény arra,hogy tavaszig életben maradnak? Tavasszal ültessem a kertbe, vagy
külön-külön inkább cserépbe amig megerősödnek?Most már tudom hogy nem birják a fagyot. Nagyon vágytam ilyen fára, de ugy látom nem erre a
vidékre való itt bizony kemény minuszok vannak télen. Esetleg próbálkozhatok? Mit tanácsol hogy tarthatnám meg mégiscsak?
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2013. dec. 16. (2 592 napja)
Kedves Rozália!
A selyemakác csak fiatal korában fagyérzékeny, a 3. éves növények már teljes biztonsággal áttelelnek, csak az 1-2 éves csemeték fagyérzékenyek, ami ellen télen a talaj takarással védekezhetünk. De ha még cserépben van akkor is érdemes fagymentes helyen tartani őket és légáteresztő jutazsákkal vagy raschel hálóval betakarni a növényt. Télen csak mérsékelten és langyos vízzel öntözzük!
Tavasszal fokozatosan szoktassuk a meleghez és a napfényhez a növényt, először cseréppel együtt tegyük árnyékos helyre, majd napfényre. Érdemes lenne még tavasszal visszavágni 25-30 cm-re és tápoldatozni is.
Üdv: M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.