szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Sikeres növénytermesztés az üvegházban

Sulyok Józsefné, 2015. ápr. 08.


A fűtés elengedhetetlen a fagymentes üvegházhoz. Fontos a beépített termosztát annak érdekében, hogy a készülék automatikusan bekapcsoljon, amint a hőmérséklet fagypont alá esik.

Sikeres növénytermesztés az üvegházban

Sokféle lehetőség közül választhatunk:

Légbuborékos fóliával spórolhatunk legegyszerűbben az energiával. A szigetelő fóliát speciális tartók segítségével lehet az üvegházra rögzíteni, kívülről, illetve belülről is.

A minimum-maximum hőmérő az aktuális hőmérsékleti érték mellett mutatja a legalacsonyabb, illetve a legmagasabb mért értékeket is. Kiegészítésként használhatunk talajhőmérőt is, amelyet egyszerűen csak a földbe kell szúrni, ami megmutatja, hogy felmelegedett-e már a föld.

A higrométer az üvegház levegőjének relatív páratartalmáról ad tájékoztatást.

Megelőző növényvédelem

Az üvegházak nedves és meleg klímájában sajnos jól érzik magukat a kártevők is, pl. a fehér légy, valamint számos kórokozó gomba. Ezeket legyőzhetjük gombaölő szerekkel, de akár csökkenthetjük is a bosszúságot.

A növényeket csak a tövüknél öntözzük, és biztosítsuk a jó légáramlást, hogy a nedves levelek gyorsan megszáradhassanak. A nagy tápanyagfogyasztókat, pl. a paradicsomot, rendszeresen trágyázzuk, de megfontoltan, különben a növények ellágyulnak és érzékennyé válnak a kártevőkre.

A hervadásos betegség megelőzése érdekében a termésfogó is fontos: ugyanazon a helyen ne termesszük minden évben ugyanazt a zöldséget.

Kapcsolódó cikk: Így hasznosítsuk a Napot!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!