szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Spórolj! Készíts esküvői meghívót és ültető kártyát

Scheftsik Tamás, 2014. máj. 29.


Egy esküvő nem olcsó mulatság. Sajnos, ha nem 50 fő alatt van a vendégsereg, akkor nagy valószínűséggel nem ússzuk meg a kiadásokat az alatt a bizonyos hat nulla alatt. Éppen ezért jól jönnek az olyan ötletek, amivel egy kicsit spórolni is lehet. Ugyan ezektől nem lesz jelentően olcsóbb a lagzi, de egyedibb biztosan.

Spórolj! Készíts esküvői meghívót és ültető kártyát
Kép: advice.annsbridalbargains.com

A meghívók esetében is elmondható, hogy bár nem ezek jelentik a legnagyobb kiadást az esküvővel kapcsolatban, sokszor az a néhány 10 ezer forint is nagyon nagy segítséget jelent, amit így meg lehet spórolni. Ráadásul a meghívók elkészítése nem nehéz, inkább csak időigényes feladat.

Papír?

Igen, a legegyszerűbben papírból lehet elkészíteni ezeket a kártyákat. Azért is jó ez az anyag, mert könnyen tudjuk alakítani, egyedivé tenni, és olcsó beszerezni, még nagyobb mennyiségben is. nem utolsó sorban pedig a szöveget egyszerűen rá tudjuk nyomtatni. A papír meghívók esetében könnyen játszhatunk a színekkel, hiszen rengeteg kivitelt lehet kapni a hobbyboltokban, de a formavilág alakítása sem nehéz, csak egy olló kell hozzá. Az egyik legelegánsabb megoldás, ha veszünk tortapapírt is. ezt a kerek lapot két oldalt behajtjuk olyan szélesre, mint a meghívó, a kártyát beletesszük, és a másik két, íves és csipkézett oldalát ráhajtjuk, majd egy szalaggal összekötjük. Ráadásul ezeket a kerek lapokat több méretben is beszerezhetjük, így akkor sincsen baj, ha a meghívólap kisebb vagy nagyobb.

Palackposta

Egy kicsivel nehezebb, de sokkal kreatívabb megoldás, ha a nyomtatott meghívót kis palackokba rejtjük. A palackposta pedig arról is gondoskodik, hogy a meghívót biztosan mindenki elolvassa, hiszen addig nem is tudhatja, mi is van benne, amíg ki nem vadászta az üvegből az összetekert papírlapot.

Ezen felül bármilyen ötletet megvalósíthatunk, ami csak felötlik bennünk, és az esküvő tematikájához illik, hiszen ez a mi nagy napunk, és egy kreatív meghívóval még jobban feldobhatjuk.

Ültető kártyák

A másik egyszerűen megspórolható kiadás az ültető kártyák köre. Itt sem kell nagyon sok mindent tennünk, hiszen ezek is papírból készülnek a legtöbb esetben, csak azt szokták variálni, hogy mi is tartja őket.

Az egyszerű megoldások jellemzően nagyon jók is. tökéletes megoldás, ha a tányér közepén fekszik egy nagyobb lap, amin a meghívott neve szerepel. Hogy ne legyen annyira snassz az ültető mintákat is tehetünk rá, amitől feltűnőbbé válik. De az is nagyon jó megoldás, ha minden úriember egy fekete szalagból kreált csokornyakkendőt, és minden hölgy egy apró fej virágot kap a tányérjába az ültető kártya mellé.

A tartóra nagyon mutatós megoldás – természetesen akkor, ha illeszkedik az esküvő tematikájához – a karácsonyfadísz. Azokból is válogassuk ki azokat a darabokat, amik fehérek, vagy illeszkednek az esküvő színeihez. A kártyákat az akasztójukhoz erősíthetjük, és akár a poharakba, akár csak egyszerűen az asztalra is tehetjük őket.

Aki személyesebb megoldást szeretne, az szerezzen be a vendégekről fotókat. Ez nem olyan nehéz feladat, hiszen vagy a menyasszony, vagy a vőlegény ismerni szokta a megjelenteket, akad a családban 1-1 kép róluk. A képet helyezzük az asztalra, és az ültető kártya problémája már meg is oldódott.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia