szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mi a problema?

Timea Vereb     1 199 napja     0 megtekintés
Mar elozoleg irtam ezzel a novennyel kapcsoaltban.(Schefflera - Gold Capella) Akkor a levelek barnultak, azt az informaciot kaptam, hogy gombas betegseg lehet a gond, ontoztem is a Trifender nevu szerrel, nem barnul annyi level, kevesebb, de a szara is elkezdte. Hetente/masfel hetente van locsolva a noveny, nem tulontozve, valamint napkozben vizzel van sprezve a noveny. Nem tudom mi lehet a baj, mar uj hajtasokat sem hoz, ami van az is csak esik le es barnul... Nagyon halas lennek, ha valaki tudna valami jo tanacsot adni.

Elore is koszonom
0
0
szavazat
Mi a problema? Mi a problema?


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. júl. 19. (1 195 napja)
Kedves Tímea!
A kép alapján tipikus szállítószöveti probléma lehet, amit legtöbb esetben Baktériumok szokták okozni. Baktériumokra sajnos nincs engedélyezett szerünk, de a réz tartalmú növényvédő szer nagyban megfékezi a terjedésüket. Javaslom, hogy metssze vissza a növényt a barna rész alatt (addig amíg nem lát barna részt) és Cuproxat szerrel permetezze le, a metszett részt is alaposan.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.