szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Lyukacsos a szilvafa levele.

Fosztó András     583 napja     0 megtekintés
Házi kertemben, több gyümölcsfa mellett van négy szép szilvafám is. Nagy odafigyeléssel gondozom, meg volt az őszi, tavaszi lemosó permetezés, ezt követően két alkalommal Chorus + Karate, majd virágzás alatt, illetve végén, tegnap: Thopas + Mospilan + olaj; Ma reggel láttam a leveleken a lyukacsosodást, mintha megrágta volna valami, vagy esetleg megérett volna (ez kevésbé valószínű); Kettőnél nagyobb mértékben, ez a két szilvafa korábban virágzik és hoz leveleket, és kettő, mely később levelezik, azon csak kisebb mértékben. Segítségüket előre is megköszönve, kérem, ha már tudjuk az okát, az is fontos lenne, mivel kezelhetem és a szer hol szerezhető be? Üdvözlettel: Fosztó András
0
0
szavazat
Lyukacsos a szilvafa levele. Lyukacsos a szilvafa levele. Lyukacsos a szilvafa levele. Lyukacsos a szilvafa levele.


1 HozzászólásMolnárné Szóládi Ibolya
2019. ápr. 28. (583 napja)
Kedves András, igaz hogy én nem vagyok szakértő, de véleményem szerint próbálja meg a szilvafákat Dithane és Decis keverékkel lefujni. Mindkettő kontakt, tehát azonnal hat, így akár gomba, akár rovar, talán segít. Ártani pedig nem árt. En mindig úgy keverem a szereket, hogy kombinálom a felszívódó szert a kontakttal.
-1


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.