szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szegecseljünk divatosan!

Scheftsik Tamás, 2014. febr. 25.


A saját kézzel megalkotott díszek, ruhák, kiegészítők nem csak azért nagyon jók, mert olcsóbbak, hanem azért is, mert sokkal büszkébben tudjuk őket hordani, hiszen tudjuk, mennyi munka van bennük.

Szegecseljünk divatosan!
Kép: www.popscreen.com

Hogy divatosak is lehessünk, és különösebb kézügyesség nélkül is megoldhassuk a dolgot, válasszuk a szegecseket, amikkel nem nagyon nyúlhatunk mellé. Hogy melyik kivitellel próbálkozzunk, ez szinte teljesen mindegy, hiszen a laposak, a hegyesek, a fehérek, a színesek és a fémes csillogásúak, a varrhatóak a ragaszthatóak és a szúrhatóak is beszerezhetőek nagyon sok helyen, nem is drágák, de a megjelenést garantáltan feldobják!

Lakberendezésben

A szegecseket nem csak a ruhaipar használhatja, hanem akár a lakberendezésben is hasznukat vehetjük. Természetesen itt kisebb díszekre gondolunk, bár tény, hogy akinek nagyon tetszenek, és nem riadnak meg az extrém dolgoktól, azok akár a kanapét is díszíthetik vele. Akik azért ennyire nem bátrak, azoknak ajánljuk a gömböt. Ezek egy tálban nagyon jól mutatnak, és a szegecsekkel is kifejezetten mutatósak. Érdemes hungarocell golyókat beszerezni, amit hobbyboltban megtehetünk. Ebbe szúrjuk bele a szegecseket, és mehet is a tálba. Egy másik nagyon mutatós megoldás, ha egy képkeretet díszítünk a fém tüskékkel. Ekkor használjunk ragasztót, és hagyjuk, hogy a fantáziánk megadja a mintát.

Kiegészítők

Mielőtt rátérnénk a ruhákra, nem árt tudni, hogy a szegecsekkel díszített kiegészítők nagyon divatosak, és nem kell, hogy nagyon extrémek legyenek, tehát a visszafogottabbak is nyugodtan felvehetik őket. Klasszikusan a táska az, amit a legtöbben szívesen díszítenek ilyen ékekkel. Itt is több minta és elrendezés elképzelhető, viszont a felhelyezés változó lehet. A ragasztás jó ötlet, de ha nagyobb igénybevételnek van kitéve az anyag, akkor nem lesz túl tartós. A tüskékkel ellátott, vagy a csavaros szegecsek már biztosabban tartanak, ugyanakkor tény, hogy az anyagnak nem tesznek jót, elég nagy lukakat hagyhatnak. Ez alapvetően nem baj, hiszen nem valószínű, hogy ki akarjuk majd szedni belőle, de az tény, hogy ha elkap minket az eső, akkor bizony könnyen beázhat a táska. Éppen ezért talán a legideálisabb a varrható verzió. Ugyancsak ezt a kivitelt lehet alkalmazni vászoncipők esetében, de egy magas sarkúnál már szükség lehet a kombinációkra is.

Ruha

És el is érkeztünk a leginkább elterjedt felhasználási lehetőséghez. Régebben, ha a szegecsek megjelentek egy ruhán, akkor az szinte biztosan bőrdzseki volt, és aki felvette, az pedig rocker. Ma már sem az egyik, sem a másik nem igaz, hiszen a dzsekiken kívül ma már szinte mindenen megjelenik, és jól is mutat a szegecs. Lehet az akár a bikini is, bár ebben az esetben érdemes lapos kivitelű díszeket használni, de lehet egy blúz is, aminek vállvonala már elviseli a nagyobb, kúpos szegecseket. A visszafogottabb megjelenéshez a gallérra is kerülhet 3-5 fém dísz, ami inkább csak izgalmassá teszi a megjelenést, nem pedig feltűnővé. De a szegecsek megjelenhetnek pólókon is, és a férfiak is hordhatják így a ruháikat, illetve a nadrágoknak sem kell kimaradni ebből a díszítési körből.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!