szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szeretne a kertjébe egy hatalmas katicát?

Scheftsik Tamás, 2013. ápr. 12.


A kert díszítése nem csak a virágokkal oldható meg, rengeteg lehetőségünk van akkor is, ha más elképzeléseink is vannak. Ilyenek például a kövek, melyek nem csak a ház oldalán mutatnak nagyon jól, hanem a kertet is fel lehet dobni velük. Persze nem mindegy, hogy milyenek, és hogy hova kerülnek, de ez már mindenkinek a saját döntése. Nézzünk most néhány tippet, hogy könnyebb legyen elindulni, és tovább ötletelni.

Szeretne a kertjébe egy hatalmas katicát?

Terméskövek

 

A legegyszerűbb megoldás, mivel gyakorlatilag semmilyen előkészületet nem igényel. Csak annyi a dolgunk, hogy kisétálunk egy közeli erdőbe, vagy egy közeli kőkereskedésbe. Ezután olyan darabokat választunk, amik az ízlésünknek a legjobban megfelelnek, és a legtöbb fantáziát látjuk bennük. Ezután hazavisszük őket, és a kertben elhelyezzük. De hogyan? Nos, ez sem nagy ördöngösség, de azért egy-két dolgot nem árt szem előtt tartani.

 

Egy szépen gondozott gyep közepén fantasztikusan tud mutatni egy, vagy több mohával borított szikla. Azt azonban tudni kell, hogy a fűnyírást egy cseppet sem könnyíti meg. Még akkor sem, ha szegélynyíróval is rendelkezünk, mivel az alóla kiinduló gazokat akkor is ki kell húzkodnunk, kézzel. Ha a cserepek közé tesszük, a lépcsőre, akkor nagyon egyszerűen takaríthatjuk, ám az igazi hangulatot nem fogjuk elérni. A legjobb, ha választunk egy adott helyet a kertben, ahova sziklakeret telepítünk, és oda helyezzük el ezeket a szépségeket.

 

Épített

 

Nem csak a természetes kövek alkalmasak a kertünk dekorálására. Egy kerti utat is el lehet készíteni olyan kövekből, melyeket mi alkottunk, és mégis nagyon jól néznek ki. Első körben mindenképpen szükségünk lesz beton alapanyagokra. Ha ezeket beszereztük, akkor induljunk el beszerező körútra, és keressünk szép lapuleveleket. Vigyünk magunkkal olyan tárolót, amibe vizet tudunk tenni, hogy a leszedett levelek ne kókadjanak el. Ha hazaértünk tegyünk a földre kartonlapot, arra a levelet, és a kikevert betont egyengessük el rajta.

 

Hagyjuk szépen megszáradni, és ha ez is megvan, akkor óvatosan húzzuk le róla a levelet. Ezt lehetőleg úgy csináljuk, hogy még ne kössön meg teljesen a beton, de már ne is folyjon, mert ebben az esetben a levél erezete nagyon szépen meg fog maradni. Ha teljesen megszáradt, akkor elkészíthetjük belőle a kerti utat.

 

Akkor sincs gond, ha ennél valamivel színesebb lehetőséget keresünk. Betonból készítsünk egy tetszőleges méretű félgömböt. Szerezzünk be egy jó adag élénk, erőteljes színű, piros mozaikcsempét, egy adag feketét, és néhány fehéret.

 

Ha a félgömb megszáradt, és biztonsággal megkötött, akkor egy filctollal rajzoljuk fel rá azokat a vonalakat, melyek segítségével egy kedves katicát készíthetünk. Válasszuk le a fejet, jelöljük ki a szemeket, és a katica szárnyait, valamint azokon a pöttyök helyét. Ezután nincs más dolgunk, mint ragasztgatni: a pirossal a szárnyakat, a feketével a fejet, és a pöttyöket, a fehérrel pedig a szemeket.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!