szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Színek varázsa a fürdőszobában

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 02.


Hinnénk, vagy sem, a fürdőszobában is nagyon fontosak a színek. Hiába csempézett a felület, akkor sem mindegy, hogy milyen árnyalatot használunk, hiszen a színek ereje itt ugyanúgy érződik, mint bármelyik másik helyiségben.

Színek varázsa a fürdőszobában

Fehér

 

Hát igen, ez az a szín, amivel a legtöbbet találkozhattunk. Szerencsére mára már kezd egy kicsit visszaszorulni, de sajnos nem annyira, hogy az emberek rájönnének, hogy van más lehetőségük is. Persze ennek az árnyalatnak is megvannak a maga előnyei. A fehér a tisztaság színe, ami azért nem egy utolsó szempont, amikor a fürdőszobáról van szó. Ráadásul nem kell azon aggódni, hogy a bútoraink árnyalata nem megy majd a csempéhez, mert ez egyenesen ki van zárva. Ettől függetlenül azonban a hófehér falak egy kissé sterillé teszik a teret, olyan, mintha nem is otthon lennénk. Hosszabb távon pedig előjöhetnek a nagy hibák: a csempe maga nem színeződik el, hiszen erre garancia van, ám az elsárguló fuga látványát erősen az arcunkba tolja ez a szín.

 

Fekete

 

Sokan úgy gondolják, hogy akkor nosza, válasszuk a szöges ellentétét a megszokottnak. Ez remek ötlet, de mielőtt belevágnánk egy igazán férfias és elegáns fekete fürdőszobába, ellenőrizzük, hogy az legalább akkora legyen, mint a nappalink. Ha ugyanis egy átlag vizes helyiséget ezzel az árnyalattal csempézünk, akkor a nyugalom szigetéből egy csapásra a szorongás aprócska lukát hozzuk létre. A fekete ugyanis nagyon össze tudja nyomni a teret. Ezt ugyan egy kissé fel lehet oldani, ha a bútorok színei vidámak és erősek, de az összhatás akkor is nyomasztó lehet, ha nem elég nagy a tér. Ha azonban valóban egy hatalmas szoba áll rendelkezésünkre, akkor semmi se tartson vissza minket az elképzeléseink megvalósításától.

 

Egyéb árnyalatok

 

Szerencsére a fürdőszobában is minden elképzelhető, amihez csak csempét lehet kapni. A lányos rózsaszíntől elkezdve, az elegáns karamell árnyalaton át, a vérforraló bordóig minden remekül mutathat. Amire azonban mindenképpen figyeljünk az az, hogy milyen hangulatot kelt majd a szoba a bútorokkal együtt. A sötét színek összenyomhatják, a világosak pedig bántóak lehetnek a szemnek. A legegyszerűbb, ha a kiválasztott csempét hozzámérjük a berendezéshez, vagy virtuálisan tervezünk. Ezzel láthatjuk az összhatást, és nem kell majd hatalmas összegeket fordítani a kicserélésre, vagy éppen évekig nézni a nemszeretem összképet.

 

Minták

 

Ma már nem kell, hogy egyetlen szín határozza meg a fürdőnket. Ha szeretnénk, és persze a pénztárcánk is engedi, akkor különböző mintákat, vagy akár komplett képeket is kiraknak nekünk a fürdőben. Egy nonfiguratív tetoválás a falon, vagy éppen egy vízesés a kád hátterében igazán nem lehet akadály. Ráadásul ezzel a megoldással abban is biztosak lehetünk, hogy a fürdőszobánk egyedi, és senki nem fogja rá azt mondani: „jó ez a szín, a Marikáéknak is pont ilyen van”.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia