szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szobanövények ünnepi stílusban

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 04.


Az ünnepi dekoráció a cserepes növényeket is új színben tüntetik fel. Nagyon trendi a természetes anyagok és az ünnepi csillogás ötvözete.

Szobanövények ünnepi stílusban

A szobanövények némi kézügyességgel szépen feldíszíthetők. Így hangulatos látványossággá változnak, és a fenyőillat valamint a gyertyafény mellett a növények friss zöldjükkel és virágaikkal élettel töltik meg a lakást.

A jellegzetes téli virágzók, mint az amarillisz, a mikulásvirág vagy a karácsonyi kaktusz, már a virágaikkal is ragyogást visznek a lakásba. A virágok színével összhangban lévő karácsonyi gömbök, melyeket a cserepes növénnyel együtt szépen elrendezünk egy tálcán, a földbe szúrt faágak, melyekre karácsonyi díszeket akaszthatunk, vagy az edényt beburkoljuk filccel, még jobban kihangsúlyozza a növény szépségét. A ciklámen, orchideák, hagymások, virágaik révén üde jelleget kölcsönöznek az ünnepi összeállításnak.

Színtől függően a virágzó növények jól összeegyeztethetők az karácsonyi trendekkel. A hagyományos piros-zöldet kiegészíti egy mikulásvirág, a pasztell színű karácsonyi díszletet pedig finom árnyalatú orchideákkal vagy ciklámenekkel kombinálhatjuk.

A borostyánt, porccserjét és a kövérkét egyszerűen feldíszítve, vetekszenek az adventi koszorúval vagy a karácsonyfával.

Milyen szép, amikor karácsonykor magasra tör a jácint virága, mely kellemes illatot áraszt. A hagymát vegyük ki a hajtató-edényből és tegyük üvegvázába. Szúrhatunk mellé valamilyen erdei ágat, amin valamilyen bogyó is található.

A fehér csillagokkal megtűzdelve varjúháj elegáns kísérője az ünnepi időszaknak. A pozsgás növény könnyen gondozható és csak takarékosan kell öntözni.

A ciklámen cserepét csomagoljuk filccel körbe, kössünk rá egy szalagot, és mindezt szépen kiemeli a magasba emelkedő virágai. Világos ablakpárkányon jól érzi magát.

Csodálatos illatot áraszt a sokvirágú nárcisz. Állítsuk egy bádogedénybe, és jól illenek hozzá az ezüsttel vékonyan befújt tobozok.

A futónövények, pl. a porccserje piramis formában is nevelhetők, és így akár egy mini karácsonyfa is lehet belőlük, csak úgy simán vagy rakhatunk rá díszeket is.

A lepkeorchidea virágai és gyöngyházszínű karácsonyfagömbök izgalmas kontrasztot adnak filccel, zuzmóval beborítva egy fatálcára helyezve. A cserépbe tűzhetünk egy-két erdei faágat.

A vörösfenyőágakat, melyeket az erdőben gyűjtöttünk, kenderzsineggel kötözzük a kövirózsa fölé. A természetes stílushoz jól illik a moha az agyagcserépben. A tobozokat lefesthetjük aranyszínűre.

Ha szeptemberben pihentetjük a karácsonyi kaktuszt, a téli időszakban sok szép virággal örvendeztet meg bennünket. Nyírfakéreg edényben, ezüstös gömbökkel kiegészítve még szebbé tehetjük. 

Kapcsolódó cikk: Ezért szövetségesünk a vakond
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia