szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Takarásban érzik jól magukat

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 09.


Fiatal évelők nagyon jól érezhetik magukat az öreg fák alatt, csak a megfelelő fajtát kell kiválasztanunk.

Takarásban érzik jól magukat

A begyökeresedett fák és bokrok aljának beültetése némi érzéket igényel, ugyanis a korlátozott fényviszonyok, illetve a gyökérkonkurencia mellet nem minden növény boldogul.

Támpontként szolgál egyebek mellett a növények természetes élettere. Így például az eredetileg erdőből származó évelők, mint a májvirág, a völgycsillag vagy a tüdőfű, jól érzik magukat a lomhullató fák és bokrok szórt árnyékában.

Még kevesebb fénnyel beéri az árvacsalán, az erdei madársóska, valamint sok páfrányfajta is. Sőt egy sor hagymás virágnak (pl. tavaszi ciklámen, téltemető) sincs ellenére a föléje boruló lomtető.

A sekély gyökerű fák és bokrok aljnövényzetéhez alkalmas például az illatos gólyaorr, a kaukázusi nefelejcs és a kapotnyak. Ebben az esetben nagy óvatosságot igényel a talaj előkészítése, hogy a gyökerek ne sérüljenek.

Ha a talajt egyáltalán nem, vagy nagyon felületesen lehet fellazítani, akkor terítsünk el megfelelő termőföldet kb. 10 cm vastag rétegben, amiben a fiatal növények meggyökerezhetnek. Amíg a növények begyökeresednek, rendszeresen gyomláljunk, és szükség esetén öntözzünk. 

Kapcsolódó cikk: Hogyan válasszunk fát?
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!