szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tavaszi pázsitápolás

Nagy Mihály, 2009. márc. 10.


Most tavasszal, amikor megnézzük a pázsitunkat nagyon sok elszáradt fűszálat láthatunk benne.

Tavaszi pázsitápolás

Helyenként tenyérnyi nagyságú foltok is előfordulnak, s ez a hópenész (Fusarium nivalis) jele. Ezeket gereblyével vagy lombseprűvel szoktuk eltávolítani, de ez nem tökéletes megoldás.

Ha szép pázsitot szeretnénk varázsolni, akkor a falevelek összegyűjtése után gyepszellőztető-géppel hosszában és keresztben is át kell vágni az egész területet.

Ezen a gépen éles kések vannak, ami megvágja a gyökereket, így új gyökérsarjadást érünk el. A gyepszellőztető csak részben szedi össze a fűszálakat, ezért gyűjtőkosaras fűnyíró géppel menjünk át a pázsiton.

Ezután következik a műtrágyázás. Milyen műtrágyát használjunk? Nos ez pénz kérdése. A legolcsóbb az ammónium-nitrát, de ennek csak 1-1,5 hónap hatóereje van.

Javaslom a Plantacote készítményt (rövidesen Webáruházunkban kapható) növényültetéskor és meglepően jó tapasztalatom van róla. Ezt a terméket ugyan nem pázsitra fejlesztették ki, de valamennyi kertészeti, és szabadföldi kultúrában alkalmazható. Tavaly építettem egy kertet, akinek a tulajdonosa forgalmazza ezt a szert. Ő kérte, hogy próbáljuk ki a saját kertjén és csak jót tudok mondani róla. Most a pázsitján fogom tesztelni, majd beszámolok róla, milyen eredményt érek el vele.

Kertbaráti üdvözlettel,
Nagy Mihály
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!