szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Trendi vagy? Szépülj hóvirággal!

Sulyok Józsefné, 2014. jan. 20.


Ilyenkor télen és később tavasszal is az arcunknak sok-sok vitaminra, jótékony hatóanyagra van szüksége, hogy a hidegtől megviselt bőr visszanyerje üdeségét. Az enyhe tél megtréfálta a hóvirágot, mert sok helyen már idő előtt gyönyörködhetünk benne. Gondolta volna, hogy a hóvirág nemcsak szép, de szépülhetünk is vele!

Trendi vagy? Szépülj hóvirággal!

A természet szeszélye miatt az egyébként tavasszal életre kelő hóvirág már most is sok helyen ékesíti a kerteket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ez a kép a napokban készült. A csodaszép - Pannon Starter műtrágyával kezelt - hóvirágmező azonban nemcsak gyönyöködésre alkalmas, hanem alkalmazhatjuk saját szépségünk megőrzésére is.

Hetente kétszer is készítsünk kozmetikai pakolást, ami igen lényeges alkotóeleme a szépségápolásnak. A rendszeresen használt, helyesen megválasztott, az egyes bőrtípusokra alkalmas maszkok sokszor bámulatos eredményekhez vezetnek. Az eredmények azonban viszonylag rövid életűek, ezért kell a pakolást rendszeresen, kitartóan használni.

A pakolás elkészítésénél több fontos feltételt kell figyelembe vennünk. Elsősorban, hogy ne legyenek ártalmasak a bőrre és a szervezetre, hogy lágy, sima masszát képezzenek, a szaguk ne legyen kellemetlen, a massza legyen könnyen kenhető, gyorsan száradó és enyhén tapadjon a bőrhöz, hogy az arcról fájdalom nélkül, könnyűszerrel eltávolíthassuk, meleg vízzel lemoshassuk.

Ha a pakolást eltávolítjuk az arcunkról, bőrünk üdébb, tisztább benyomást kelt. Az itt ismertetett pakolásokat, maszkokat a férfiak ugyanúgy használhatják, mint a nők.

Hóvirágpakolás


A hóvirág – a tavasz hírnöke – egyetlen orvosság a márciusi napfény okozta szeplők és arcfoltok ellen. Miután a hóvirág leveleit eltávolítottuk, virágait egy edénybe tesszük, s erre rácsavarjuk két citrom levét. Összerázzuk, hogy a virágokat alaposan átjárja a citromlé. A virágokat sűrű lenvászon zsákokba tesszük, szorosan megkötjük, s langyos helyen három napig állni hagyjuk.

Ezután kicsavarjuk a zsák tartalmát és a nyers folyadékot gézen étszűrjük. A hóviráglét sötét üvegben tároljuk, amit leviaszolt dugóval zárunk le. A kezelés egyszerű. Lefekvés előtt egy vattát átnedvesítünk a hóvirág levével és megdörzsöljük arcunk vagy kezünk foltos részét, addig ismételjük a műveletet, míg a szeplők eltűnnek.

 


Ebben az időszakban a citrusfélék gazdag választéka – a narancs, citrom, grapefruit – lehetővé teszi, hogy ezeket egy kevés étolajjal, tojássárgájával, mézzel keverve felüdítsük arcbőrünket.

Citromlépakolást különösen zsíros bőrűek használjanak: a petyhüdt bőrre banánpakolást alkalmazzunk. Ne feledjük el, hogy a citromlé különféle keverékében hozzájárul a ráncok képződésének megelőzéséhez. Ugyanilyen hatású a sárgarépa is, amelyből ebben az évszakban még van raktáron.

 

A csalánkúra felélénkíti az egész szervezetet, csökkenti a tél végi jellegzetes vitaminhiányt. Egy liter vízhez négy kanál jól felaprózott csalánlevélből készítsünk forrázatot, és abból igyunk naponta 2-3 pohárral.

 

Naponta együnk nyers zöldséget, nyers gyümölcsöt. Szinte valamennyiből készíthetünk arcpakolást is. Az egészségesen kitelelt burgonyából pépet készíthetünk, amely a kézbőrt fehéren és bársonyosan tartja.

A burgonyapép készítése alig néhány percet igényel. Egy főtt, meghámozott, jól összetört burgonyából készítjük, amelyet fél citrom levével keverünk össze, és egy kávéskanál glicerint adunk hozzá. Az így elkészített pépet néhány napig is eltarthatjuk, s ha kezünket hetente kétszer ápoljuk vele, bőre sima, bársonyos lesz.

Kapcsolódó cikk:

Hóvirág desszert

Tavaszi színkalendárium

 


 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia