szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tavaszi színkalendárium

Mező Viola, 2015. febr. 19.


Óvatos léptekkel közeleg a tavasz. Ott, hol varázspálcájával megérinti a földet, rügyek pattannak, bimbók nyílnak. Lába nyomában színes világ tárul elém, melyet madárdal köszönt. Életre kelnek a bogarak, a lepkék. Lélekmelengető bizsergés kerít hatalmába.

Tavaszi színkalendárium

A hóvirágot elsőként krókuszok követik, kékre festve a szürke földet. Mire sziromlevelük erejét vesztve lekonyul, már napsárga színfoltokként pompáznak a szélben ide-oda himbálózó nárciszfejek. Kékeslila, s rózsaszín követőik, a jácintok illatfelhőt is kölcsönöznek a tavaszi ágyásnak, még ha a virágboltok kínálatához képest jóval szerényebb virágzatot emelnek is a föld fölé. Apró mélyzöld bokrocskák közepén ülő sárga téltemetők következnek, majd parányi fordított szőlőfürtök, kéklő bogyósüvegek emelkednek a magasba, ők a fürtös gyöngyikék.

Tarka az idei ibolyakínálat is: kék, lila, fehér és ciklámen színben pompáznak e kedves virágok. A lágyszárúak sorát a csodálatos tulipánok zárják. Cserjés barátaink életében is jelentős változást hozott a tavasz. Halványrózsaszín virágaival illatozik a gyöngyvessző, de többi társa is színes ünneplőbe öltözött.

Majd egy évnyi várakozás után végre megpillanthatom a liliomfa egyetlen, de nagyon remélem, nem utolsó virágdíszét is, melyet oly sokáig érlelt. Vajon igaz lehet, hogy valóban „A”-s földben érezné oly jól magát, hogy több ilyen csodával kényeztessen? Virágpompa tekintetében gyümölcsfáink közül magasan vezet az őszibarack, őt követi a habos rózsaszínruhájú vérszilva, de nyiladozik már a meggy- és cseresznyefa is. A tavaszi színkavalkád alkotásra ihletett, mely a következő ajtódísz formájában konkretizálódott.

Tavaszköszöntő ajtódísz
A koszorúalap hosszú borostyánindák egymásba sodrásával került kialakításra. Leveles és csupasz indák egyaránt használhatók hozzá, a képen látható koszorú csak leveles indákból készült. A borostyán fantasztikus hajlékonysága miatt semmilyen kötöző anyag nem szükségeltetik a rögzítéshez. Amikor a koszorú eléri a kívánt vastagságot, kezdetét veheti a díszítés. Semmilyen írott szabály nincs, aggassunk rá, amit csak szeretnénk. 

     

A képen szereplő koszorúra aranyvessző, fürtös gyöngyike és jácint került, de a plüssnyuszitól kezdve a vendégköszöntő feliratokon át bármivel díszíthető - kedvünk szerint. Függesszük ki az ajtóra, s élvezzük a vidám hazatéréseket.

Kapcsolódó cikk: Tavaszcsalogató vadvirágaink
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia