szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tegyünk babzsákfotelt a teraszra is!

Scheftsik Tamás, 2013. máj. 21.


Ha viszonylag olcsó, de kifejezetten vidám és fiatalos bútort szeretnénk, akkor a babzsák tökéletes választás lehet. Amikor először megjelent a piacon, nem jósoltak neki nagy jövőt, ennek ellenére a mai napig is sokan keresik ezt a megoldást. Egy gond azonban van vele. Koránt sem olyan olcsó, mint azt elsőre gondolnánk. Hiába csak egy nagy anyagdarab, és némi töltelék, sajnos az árak igencsak húzósak egy – egy zsák esetében. Persze csak abban az esetben, ha venni akarjuk. Ha mi magunk készítjük el, akkor olcsóbban is kijöhetünk.

 

Tegyünk babzsákfotelt a teraszra is!

Forma

 

A boltokban nagyon egyszerű formákat, de emellett nagyon bonyolultakat is kaphatunk. Akinek megvan hozzá a kézügyessége, az persze próbálkozhat a komplikáltabb kivitelekkel is, de a funkcióját tökéletlen ellátja egy egyszerű darab is. A legkönnyebb, ha párnának mintázzuk. Ez persze csak ránézésre párna, hiszen annál jóval nagyobb lesz, ezt pedig figyelembe kell venni. Egyszerűen kivitelezhető a puff-szerű megoldás is, de a cseppforma sem jelenthet különösebb kihívást, ráadásul ezekhez szabásmintát is könnyedén találhatunk. Bár a neve babzsákfotel, nem kell feltétlenül egyszemélyesre tervezni. Ugyanúgy létrehozhatjuk két, vagy akár háromszemélyes kivitelben is, hiszen lényeges különbség nincsen közöttük.

 

Anyag

 

Az anyag megválasztásánál arra is figyelni kell, hogy hova is szeretnénk tenni a bútorunkat, illetve hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve. Ezek ugyanis sajnos drágíthatják a kivitelezést. A belső anyag megválasztásánál nem kell nagyon körülnézni. Egyszerű, fehér, tartós darabot érdemes választani. A külső huzatnál azonban mindenképpen érdemes néhány szempontot figyelembe venni. A szín mindenképpen ilyen, elvégre nem mindegy, hogy hogyan illeszkedik majd a kiválasztott szobához (külön jó oldala, hogy míg egy kanapét áthúzatni sokszor akár 100 000 forintra is rúghat, új huzatot varrni fele ennyibe sem kerül).

 

Anyag szempontjából pedig megint csak nem mindegy, hogy hova is szeretnénk a majdani bútort. A gyerekszobába alapvetőn egy nagyon ellenálló textil kell, hiszen a kicsik nem fognak kesztyűs kézzel bánni a foteljukkal. A nappaliban lehelyezett daraboknál az is szóba jöhet, hogy bőrszövettel borítsuk. Ez ugyan lényegesen megdrágítja, de sokkal elegánsabb és különlegesebb lesz tőle a babzsák. Amire sokan nem is gondolnak az az, hogy ez a bútor tökéletesen alkalmas a teraszra, vagy a kertbe is. Erre a párna alakot érdemes alkalmazni, és olyan huzatot varrni rá, aminek nem árt a nap, illetve vízhatlan. Igaz, nem lesz olcsó, de az tény, hogy egyszerre jutunk hozzá egy fotelhoz, és egy napozóágyhoz, amit ráadásul még eltörni sem tudunk.

 

Kicsiben

 

Nem kell feltétlenül hatalmas darabokban gondolkodni. A kisebb babzsákok alkalmasak puffnak, de akkor is nagyon jó hasznukat vehetjük, ha az állatok alá kerülnek. Sőt, igazából számukra is tökéletes megoldás, hiszen puha, és ha kell, méretre lehet igazítani. Egy pincsi számára is ugyanúgy készíthetünk, de a dogokkal sem leszünk gondban. A tisztításuk pedig lényegesen egyszerűbb, mint a bolti állatágyaknak, hiszen csak le kell venni róluk a huzatot.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia