szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Télen sem maradhat el

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 30.


A száraz levegő és a kevés fény a téli hónapok nagy kihívás elé állítja a szobanövényeket. Ezért különösen fontos a gondos ápolás.

Télen sem maradhat el

A legtöbb trópusi cserepes növénynél nem szabad, hogy a földje kiszáradjon, azonban a túlzott víz is árthat neki. Ezért az ujjunkkal ellenőrizzük a föld nedvességét, és ha szükséges, akkor öntözzük meg a növényt, de csak óvatosan. Nem szabad, hogy a cserépalátétben víz álljon.

Még az árnyékkedvelő növények is értékelik, ha a téli időszakban az ablak közelébe tesszük őket. A Nyirkos, hideg föld kárt tesz a gyökérzetben.

Filc, fa alátét megvédi a növényt a hideg ablakpárkánytól vagy a padlócsempétől. A párás levegőt kedvelő növényeket legjobb naponta párásítani vízpermettel.

Zöldből lakásdekorációt

Kosárban pl. szépen érvényesülnek a trópusi páfrányok, pl. a szobapálmák vagy a vesepáfrány.

Mindennapi tárgyakból is szokatlan növénytartó edény válhat, pl. egy fiók, egy papírtasak vagy egy faláda.

Nyáron a páfrány gyönyörű díszpéldánnyá fejlődött és nagyon jól mutat a téli időszakban egy komód tetején, vagy az antik patikaszekrény fiókjaiban a legyezőpálma, gumifa, anyósnyelv és a vadkakaó. A kiürített fiókokból élő kiállítást rendezhetünk.

A klasszikus kaspók helyett a szobapáfrányok, orchideák egy régi bőröndben kaphatnak helyet. A cserepeket tegyük papírtasakokba és úgy helyezzük a bőröndbe.

Ha a krém-sárga, zöld, pink, rózsaszín levelű pletyka hajtási túl hosszúra nőttek, bármikor vissza lehet vágni, sőt ezáltal még dúsabban fog elágazódni. 

Kapcsolódó cikk: Az otthon zöldítésének 5 alapszabálya
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!