szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Téli lakásdekorációk, avagy lépjünk ki a karácsony bűvköréből

Scheftsik Tamás, 2012. dec. 17.


Telente nehéz úgy dekorálni, hogy a díszítés ne a karácsonyt jutassa az eszünkbe. Persze nem lehetetlen, de ehhez egy kis kreativitást is elő kell vennünk. Lehetőségeink vannak bőven, hiszen a tél is sorra önti ránk szebbnél szebb jellemzőit, nekünk már csak azt kell eldönteni, hogy mi az, amit a lakásban is szeretnénk látni.

 

Téli lakásdekorációk, avagy lépjünk ki a karácsony bűvköréből

Termések

 

Rengeteg olyan terméssel találkozhatunk, amik a hideg időt választják ahhoz, hogy megmutassák magukat. Ennek köszönhetően szinte a tél jelképévé váltak, így tökéletesek arra is, hogy dekoráljunk velük. Jellemzően csonthéjasokkal dolgozhatunk, de jó választás lehet a fagycsípte csipkebogyó is. Válaszzunk egy nagyobb tálat, ami teljesen átlátszó, és művészi káoszban rendezzük bele a terméseket. Ezt a kompozíciót remekül feldobhatjuk citrusfélékkel is. Egyrészt jó kontrasztot adnak a lágyságukkal, és ha kerek szeletekre vágjuk, akkor a formájukkal is. Másrészt egy kis színt csempésznek az egyébként egy kicsit egyhangú barnás árnyalatok közé.

 

Koszorúk

 

Kihagyhatatlan lehetőségek a koszorúk is. Nem kell feltétlenül adventi szépségeket alkotni, hiszen azokon kívül is elég sok lehetőségünk van. Első körben azon kell elgondolkodnunk, hogy hova szeretnénk kitenni a kerek díszt. Ugyanis másképpen kell rögzíteni a rá kerülő dolgokat, ha ajtóra szánjuk, mintha egyszerűen csak az asztalra tesszük. A dekorálásukhoz azonban mindent felhasználhatunk, ami egy kicsit is emlékeztet minket a télre. Sőt, még többet is, hiszen ez a forma jellemzően ehhez az évszakhoz köthető, tehát az sem baj, ha mondjuk egy kis szárított virág is kerül rá. A rögzítést megoldhatjuk drótozással, de ha ezt macerásnak találjuk, akkor szerezzünk be egy ragasztópisztolyt, és mehet is az alkotás.

 

Zuzmók, gömbök, hópelyhek

 

A jellemzően karácsonyi dekorálási kellékeket is fel tudjuk használni, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy túl sokat helyezzünk ki belőlük. A színes gömbök a fára valóak, ám ha egy nagy tálban egy kis zuzmóval és némi terméssel kombinálva az asztalra kerülnek, akkor is nagyon szépen mutatnak. Lehetőleg ne tömjük tele a tálat, bőven elég, ha 3-5 díszgömböt használunk fel. A hópelyhek az utóbbi években megint hódítanak, és a karácsonyfa ékei között is szerepelnek. Ettől még remekül használhatóak lakásdekorálásra is. Az első lehetőség hogy fehér papírból kivágunk néhány nagyobb és kisebb darabot.

Amikor megvannak, akkor sötétebb felületekre ragaszthatjuk őket, például a bejárati aktóra. Ha nem akarjuk, hogy nagyon hangsúlyosak legyenek, akkor inkább tegyük őket az ajtó sarkába. Ezzel megmarad a díszértékük, de nem lesznek olyan harsányak. A másik lehetőség, ha beszerzünk egy kis hósprayt. Ezzel az üveg felületekre, vagy a tükrökre dolgozhatunk, és sablon alapján hópelyheket juttathatunk ide is. Itt is alkalmazhatjuk a sarokba csoportosítás lehetőségét, így egyrészt magunkat is látni fogjuk az üvegben, másrészt kevesebbet kell majd takarítani, amikor elmúlik a szezonja.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia