szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Télizöld fagyal és akác?

Berki Gábor     575 napja     0 megtekintés
Tisztelt Hölgyem/uram!

A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségét:
A kertem végén volt egy nagy akácfa, amely kivágásra került. Sajnos az akác gyökér hajtásai rendre előbújnak, amelyeket állandóan kihúzok. A kertben végig télizöld fagyalt ültettem, de az akácfa után megmaradt tuskó környékén a fagyal alig fejlődik, nagyon beteges kinézetű (alig növekszik, kevés levelet hoz, gyenge hajtásai vannak). Gondolom a volt akácfa hatására alakult ez ki. Érdeklődni szeretnék, hogy miként lehetne a fagyal állapotán javítani?
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga László
2020. ápr. 03. (571 napja)
Üdv!
Valószínűleg az akác "kiélte" a talajt, plusz tápanyag kijuttatással, tápoldatozással, esetleg lombtrágyákkal (majd, ha lesz aktív lombozat persze) lehetne orvosolni a problémát, illetve hasznos gombák-baktériumok kijuttatásával (pl. Trifender pro, Bactovital, stb.) gyorsítani az akác gyökérmaradványainak lebomlását és helyre állítani a talajéletet.
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.