Tiramisu
Sulyok Józsefné, 2011. máj. 24.
Hozzávalók:
4 db friss tojás, 3 cs. vaníliacukor, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál martini vagy rumaroma, kb 40-50 db babapiskóta.
A piskóta áztatásához: 3-4 dl erős feketekávé, szükség szerin tej, 7-8 evőkanál kristálycukor, 1 kupica konyak.
A tetejére: 2-3 evőkanál natúr kakaópor.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd martinival vagy rumaromával ízesítjük, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét, tejet a cukorral meg a rumaromával összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy mélyebb tálba rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük a tetejére, majd ugyanúgy járunk el a piskóta másik felével is. Ennek a tetejére jön a krém másik fele, amit rásimítottunk, végül a kakaóport rászitáljuk.
Hűtőszekrényben kb fél órán át állni hagyjuk, aztán már fogyasztható is.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22