szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Több lurkó egy szobában

Scheftsik Tamás, 2012. szept. 25.


Nem igaz az a nézet, miszerint nem lehet két gyereket egy szobában nevelni. Igenis lehet, csak egy kis kreativitásra lesz szükségünk.

Bár tény és való, nem ez a legideálisabb megoldás, de sajnos sokszor kényszerülünk kompromisszumokat kötni, és ez is egy ilyen.

 

Több lurkó egy szobában

Nem érdemes keseregni azon, hogy nincs elég szobánk, inkább próbáljuk a legjobban kihasználni a lehetőségeket. Ha ez a helyzet áll elő, akkor érdemes végiggondolni a hálók elrendezését. A két kicsinek ugyanis egy sereg olyan dologra lesz szüksége, amelyek bizony tetemes mennyiségű helyet foglalnak el. Ezzel szemben a szülőknek a valóban kevesebb dolognak kell helyet szorítaniuk, és könnyebben is megértik, hogy miért kell kisebb szobába menniük. Mert a gyerekeknek bizony szüksége lesz a minél nagyobb helyre, attól függetlenül, hogy egy szobában cseperednek-e, avagy sem.

 

Alap bútorok

 

Azok a darabok, melyek kikerülhetetlenek, egy kicsi helyen is be kell, hogy férjenek a szobába. Szerencsére erre már rég kitalálták az okosok a megoldást, melynek neve emeletes ágy. Igen ám, de ettől még adott esetben a többi bútor nem fog beférni a szobába, hiszen az íróasztalokat, vagy éppen a szekrényeket már bajos lenne egymás tetejére pakolni. De szerencsére nem is kell, csupán egy picit át kell értelmezni az emeletes ágy fogalmát. Ha praktikusan szeretnénk kihasználni a helyet, akkor ne két ágyat tegyünk egymásra, hiszen abból nincsen baj, ha „magaslaton”kell aludni. Éppen ezért a fekhely kerüljön csak felülre nyugodtan, de alatt inkább pakolófelületetek, valamint egy kellemes kis íróasztal alakítsunk ki. Ezt meg tudjuk tenni saját kezűleg is, csak arra kell vigyázni, hogy a megemelt bútor elég erős legyen, és hogy semmi esetre se dőlhessen rá a gyerekekre. Ezzel a megoldással kétágynyi helyen elfér két komplett gyerekszoba, a legfontosabb bútoraival, ráadásul a gyerekek is örülhetnek, hiszen mindketten felül alhatnak.

 

Kiegészítők

 

Ez a megoldás akkor is ideális, ha elférnének a darabok egyenként is, de nem sok hely maradna. Akkor ugyanis nem lenne hol játszani, pedig az is nagyon fontos a tanulás és az alvás mellett. Itt is törekedjünk a helytakarékos tárolásra. Ha már kénytelenek vagyunk plusz szekrényeket betenni a szobába a játékok elpakoláshoz, akkor azokat lássuk el plusz funkcióval. Legyenek alacsonyabbak, és kapjanak párnákat, így egy kis olvasósarkot is készíthetünk. Vagy nemes egyszerűséggel ezekből a plusz szekrénykékből építsük meg az ágyakba vezető lépcsőket, így ráadásul még izgalmassá is tehetjük azokat a lurkók számára.

 

Hogy ne legyen vita

 

Két, vagy több testvért lehet egy szobában nevelni. Ez nem kérdés, mint ahogyan az sem, hogy koránt sem egyszerű feladat. Mindenképpen kikerülhetetlen, hogy összekapjanak apróságokon, de azért néhány dolgot kiküszöbölhetünk. Az alapszabály, hogy mindenből legyen kettő. Ha valami csak az egyiküknek van, akkor a másik is kapjon valami egyedit, különben biztosan felüti a fejét a féltékenység. Komoly galibát természetesen nem fog okozni, ha összekapnak rajta, csupán a fejfájásunk fog olyan méreteket ölteni, amiről eddig még csak nem is álmodtunk.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!